18. oktober, 2024

Taliban forbyr publisering av bilder og videoer av alt levende

Share

Taliban-styrt media har sluttet å vise bilder av levende vesener i enkelte afghanske provinser for å etterkomme morallover.

I august publiserte landets Ministerium for dyder og moral lover som regulerer hverdagslivets aspekter som offentlig transport, barbering, media og feiringer, i tråd med myndighetenes tolkning av islamsk lov, sharia. Dette melder AP nyheter.

Artikkel 17 forbyr publisering av bilder av levende vesener, noe som har vekket bekymring for konsekvensene for afghansk media og pressefrihet.

En talsmann for Ministeriet for dyder og moral, Saif ul-Islam Khyber, sa at statlig media i provinsene Takhar, Maidan Wardak og Kandahar har blitt rådet til å ikke sende eller vise bilder av noe med en sjel – det vil si mennesker og dyr.

Khyber fortalte Associated Press en dag tidligere at ministeriet var ansvarlig for å implementere morallovene.

Les også: Nytt FN-forsøk mislyktes: Taliban nekter kvinner utdanning og arbeid

Han klarte ikke å presisere om reglene påvirket all media, inkludert utenlandske kanaler, eller bare afghanske kanaler og nettsteder.

Han sa heller ikke hvordan lovene ville bli håndhevet eller om det var en frist for overholdelse.

Hujjatullah Mujadidi, direktør for Den afghanske uavhengige journalistforbundet, sa at tjenestemenn fra Ministeriet for dyder og moral opprinnelig ba statlig media om å slutte å vise bilder og videoer av levende vesener. Denne forespørselen ble senere utvidet til all media i de provinsene.

– I går kveld sluttet uavhengige lokale medier (i noen provinser) også å vise disse videoene og bildene og sender i stedet naturvideoer, sa Mujadidi.

Ingen andre muslimske land innfører lignende restriksjoner, inkludert Iran og Saudi-Arabia. Under deres tidligere styre på slutten av 1990-tallet forbød Taliban mesteparten av TV, radio og aviser helt.

Hvorfor dominerer sentralasiatere globale jihadistiske nettverk? 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt