13. oktober, 2024

Nord-Korea truer Sør-Korea med krig for å slippe flygeblad med droner

Share

Nord-Korea beskylder Sør-Korea for å ha brukt droner over hovedstaden til å slippe flygeblad med anti-nordkoreansk propaganda.

Nord-Koreas utenriksdepartement hevder at sørkoreanske droner ble oppdaget i nattens himmel over Pyongyang den 3., 10. og 11. oktober 2024. Utsagnet ble publisert i det offisielle publikasjonen til Nord-Koreas Arbeiderparti, sitert av Militarnyi.

Departementet anklaget Sør-Korea for å krenke Nord-Koreas «hellige» suverenitet og true landets sikkerhet. Det kalte også flyvningene for en «farlig provokasjon» som kunne eskalere til en væpnet konflikt og til og med krig.

Ifølge utsagnet vil nordkoreanske styrker forberede «alle angrepsmidler» som kan ødelegge den sørlige siden av grensen og det sørkoreanske militæret. De vil svare uten varsel hvis sørkoreanske droner igjen blir oppdaget i sitt territorium.

«Sikkerheten på utløseren vår er allerede fjernet,» heter det i en uttalelse fra departementet.

Les også: Nord-Korea utruster med nye taktiske Atomvåpen: Økt trussel mot Sør-Korea

Ifølge Washington Post nekter Sør-Koreas forsvarsminister Kim Yong-hyun for at Seoul var involvert i disse hendelsene. Han uttalte at han fortsatt forsøkte å vurdere situasjonen og utdypet ikke detaljene.

Nordkoreanske inntrengninger

I desember 2022 fløy flere nordkoreanske droner inn i Sør-Koreas luftrom.

Dronene krysset den militære skillelinjen som deler de to statene og ble observert i områdene Gimpo, Ganghwa-øya og Paju, noe som midlertidig førte til suspensjon av sivile flyvninger fra lokale flyplasser.

Jagerfly, angrepshelikoptre og andre kampfly fra Sør-Koreas væpnede styrker ble sendt ut i lufta for å avskjære droner fra Nord-Korea.

Siden våren 2024 har Nord-Korea sluppet ballonger med søppelsekker festet til seg mot Sør-Korea. Et av de største angrepene med ballonger med søppel fant sted 28. og 29. mai 2024, da over to hundre ballonger krysset den interkoreanske grensen.

Det sørkoreanske militæret har besluttet å ikke skyte ned disse ballongene fordi de ikke kan utelukke at de inneholder farlige stoffer, som da ville bli spredt over et stort område. I stedet blir søppelsekkene samlet inn etter at de faller ned.

Nord-Korea forbereder å sende tropper til Ukraina

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt