10. oktober, 2024

Taiwan-firma åpner verdens største KI-serverfabrikk i Mexico

Share

Hon Hai utvider sin globale produksjonskapasitet ved å satse på kunstig intelligens (KI)-teknologi i Mexico, med mål om å bli ledende i det voksende markedet for avanserte servere.

Taiwanske Hon Hai Precision Industry Co kunngjorde i går at selskapet bygger en stor produksjonsfabrikk i Mexico for å lage servere basert på Nvidia Corp sine GB200-brikker, skriver Taipei Times

Selskapet vil bruke kapasiteten maksimalt for å møte den sterke etterspørselen etter KI-servere, sa Hon Hais styreleder Young Liu under «Hon Hai Tech Day» på Taipei Nangang Exhibition Center.

Forrige uke uttalte Nvidias administrerende direktør, Jensen Huang, til Bloomberg News at etterspørselen etter selskapets nye GB200 Blackwell-brikker har vært «helt vanvittig».

Les også: Taiwan advarer mot forretninger og reiser til Kina

– Vi bygger en massiv fabrikk i Mexico. Dette er en svært spesiell fabrikk med enorm kapasitet. Jensens syn på tilbud og etterspørsel vil avgjøre hvordan vi planlegger kapasiteten vår, sa Liu. 

Fabrikken i Guadalajara vil bli verdens største produksjonsanlegg for GB200-servere, ifølge Hon Hai.

Selskapet bruker Nvidias KI-verktøy, Omniverse, for å bygge modeller og simulere ytelse for å få nøyaktige resultater før serverne settes opp fysisk, opplyser selskapet.

Hon Hai, som produserer 40 prosent av verdens servere, vil «være de første» til å levere GB200 KI-servere, takket være deres sterke integrerte produksjonskapasiteter, sa Liu.

– Opptil 90 prosent av nøkkelkomponentene som brukes til å bygge GB200-serverne produseres av Hon Hai, med unntak av halvledere som sentralprosessorer (CPU) og grafikkprosessorer (GPU), sa han.

– Flertallet av serverkomponentene som brukes i væskekjølingssystemer, avanserte brytere, kretskort og stativer produseres internt i gruppen, la han til.

Selskapets sterke integrerte produksjonskapasiteter gjør at Hon Hai kan opprettholde tette samarbeid med Nvidia i utviklingen av neste generasjons KI-brikker, forklarte Liu, som svar på et spørsmål fra en journalist om det taiwanske selskapet vil produsere nye servere med Nvidias neste generasjon GB300-brikker neste år.

Hon Hai nevnte også «suverenitetsservere», et begrep som stammer fra «suverenitets-KI», for å imøtekomme bekymringer rundt nasjonal sikkerhet og databeskyttelse.

– For å møte behovet for sikre systemer, vil KI-serverne bli produsert enten i det aktuelle landet eller i en nærliggende region for nasjonen som bestiller slike produkter, sa Liu.

Hon Hai, som er verdens største elektronikkprodusent, har mer enn 200 produksjonsanlegg i 24 land.

På teknologimessen viste Hon Hai frem to nye elektriske kjøretøy – flerbruksbilen Model D og minivanen Model U.

Selskapet viste også en ny konseptbil, Model A, som er mindre enn Model D og designet som en «rimelig» elbil for massemarkedet.

Hon Hai viste også frem en ny versjon av deres Model C personbil for det nordamerikanske markedet, som vil gå i masseproduksjon ved selskapets fabrikk i Ohio innen utgangen av neste år.

Kunstig intelligens – det ultimate geostrategiske verktøyet?

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt