8. oktober, 2024

Meksikansk ordfører halshugget dager etter tiltredelse

Share

Ordføreren i hovedstaden i delstaten Guerrero i Mexico ble drept på søndag mindre enn en uke etter at han tiltrådte, bekreftet delstatsguvernør.

Alejandro Arcos ble drept bare seks dager etter han tiltrådte som ordfører i byen Chilpancingo, en by med rundt 280 000 innbyggere i det sørvestlige Mexico. Dette rapporterer flere medier, blant annet Reuters.

– Hans tap sørger for hele Guerrero-samfunnet og fyller oss med indignasjon, sa Guerrero-guvernør Evelyn Salgado i en uttalelse delt på sosiale medier.

Delstatens advokatgeneralkontor opplyste også at de etterforsker hans drap. Den offisielle bekreftelsen kom etter at bilder sirkulerte på meldingsappen WhatsApp som viste et halshugget hode på toppen av en kjøretøy, som så ut til å være Arcos.

Arcos’ død kommer bare tre dager etter at den nye bystyrets sekretær, Francisco Tapia, ble skutt til døde.

Les også: USA avdekker russisk spionnettverk i Mexico

– De var unge og ærlige tjenestemenn som søkte fremgang for sitt samfunn, skrev senator Alejandro Moreno på sosiale medier.

Moreno, som er leder for Mexicos PRI-parti, oppfordret det føderale advokatgeneralkontoret til å lede etterforskningen av Arcos og Tapias drap, gitt «situasjonen med uregjerbarhet i Guerrero.»

Guerrero har blitt en av de mest dødelige delstatene for ambisiøse og valgte offentlige tjenestepersoner, samt for journalister. Minst seks kandidater til offentlige verv ble drept i delstaten i forkant av Mexicos valg 2. juni.

Arcos’ innlegg på sosiale medier viser at ordføreren de siste dagene hadde vært med på å lede nødhjelpsarbeid etter orkanen John forrige måned, som forårsaket alvorlig flom i badeparken Acapulco og omkringliggende byer.

Meksikansk valuta styrkes etter Claudia Sheinbaums første uke som president

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt