5. oktober, 2024

Rheinmetall og Honeywell inngår strategisk samarbeid

Share

Forsvarselskapene Rheinmetall og Honeywell inngår samarbeid for å utvikle avanserte teknologiske løsninger for taktiske kjøretøy, inkludert nye visuelle systemer og hjelpemotorer. 

Tyske Rheinmetall og det amerikanske selskapet Honeywell har signert et intensjonsbrev (MoU) for å etablere strategisk samarbeid innen ulike teknologiske områder, inkludert nye visuelle systemer og hjelpemotorer for kjøretøy, meldte Rheinmetall den 30. september 2024. Dette melder European Security & Defence

Sammen har selskapene til hensikt å utvikle nye visuelle systemer som utnytter de eksisterende egenskapene til Honeywell 360 Display: et førersystem som inkluderer ulike termiske og dagslys-kameraer plassert rundt kjøretøyet. Systemet bruker et par briller festet på førerens hjelm og benytter seg av teknologier innen utvidet og blandet virkelighet for å gi avansert situasjonsforståelse og en 360-graders visning – selv uten direkte syn gjennom vinduer eller periskoper.

Honeywell 360 Display vil gi en betydelig kapasitetsøkning for eksisterende flåter av taktiske kjøretøy samt nyutviklede plattformer.

Honeywell og Rheinmetall planlegger også samarbeid om hjelpemotorer som brukes i taktiske hjul- og beltekjøretøy når de ikke kjører på egen kraft. Med hjelpemotorer kan driftstiden og beredskapen til et tårnsystem økes betydelig, samtidig som det opprettholdes et lavt termisk og akustisk fotavtrykk. Hjelpemotorer er et supplement til batterilagring og kan også være av stor interesse for stasjonære oppgaver, inkludert beskyttelse av kritisk infrastruktur eller eiendom.

Det planlagte strategiske samarbeidet tar også sikte på å utforske andre områder for samarbeid mellom de to selskapene, inkludert lokal vedlikehold og støtte for andre Honeywell-produkter installert på strategiske plattformer brukt av Bundeswehr (det tyske forsvaret).

Les også: Polsk selskap med kostnadseffektiv droneinterceptor

Ved å utnytte sine samlede ressurser ønsker Rheinmetall og Honeywell å forfølge felles tilnærminger innen industrielle høyenergi-applikasjoner, spesielt innen bygningsautomatisering (som klimaanlegg, belysning og adgangskontroll) og overordnet termisk styring.

Selskapene vil undersøke hvordan en kompakt løsning bestående av et høyytelsesbatteri kombinert med en hjelpemotor og et kjølesystem kan gi nødvendig elektrisk primærenergi, inkludert varmeavledning, for fremtidige våpensystemer.

Rheinmetall og Honeywell er også i samtaler om tettere samarbeid innen kapabiliteter innen systemer for bekjempelse av ubemannede fly (C-UAV) og elektronisk krigføring. Etter hvert som samarbeidet skrider frem, vil implementeringen av de enkelte tiltakene bli spesifisert i ukene og månedene som kommer.

“Fra hjelpemotorer og visuelle enheter til bygningsautomatisering, er listen over potensielle samarbeidsområder for våre to selskaper lang,” heter det i en pressemelding fra Rheinmetall-sjef Armin Papperger. “Vi er takknemlige for å ha fått Honeywell som en strategisk partner, gitt deres lange historie med innovasjon og brede teknologiske portefølje.”

– Vi er glade for å samarbeide med Rheinmetall AG for å bringe vår banebrytende teknologi til støtte for oppdragene til våre allierte over hele verden. Nye og eksisterende programmer vil dra nytte av vår felles utvikling, produksjon og vedlikehold på tvers av en omfattende liste av globale forsvarsplattformer, sa Matt Milas, president for Honeywell Aerospace Defense and Space.

Fra idealisme til realisme: Tysklands geopolitiske oppvåkning 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt