30. september, 2024

Hizbollah-ledelsen er allerede erstattet etter israelske luftangrep

Share

Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, ble drept i et israelsk luftangrep 28. september. Angrepet skjedde mot en underjordisk bunker i Beirut, og flere toppkommandører i den libanesiske gruppen ble også drept i aksjonen.

Den tidligere lederen for Irans Quds-styrker, Ahmad Vahidi, uttalte i et intervju med det iranske nyhetsbyrået Tasnim at Hizbollah raskt har erstattet sine falne ledere, skriver IntelliNews.

– I løpet av sin 40-årige historie har Hizbollah trent opp sterke individer, og de har blitt umiddelbart erstattet, sa Vahidi.

Han understreket at ingen ledelsesposisjoner står ubesatte etter angrepet.

– Nasrallahs død er et stort tap, men det vil ikke påvirke Hizbollahs organisatoriske styrke, fortsatte han.

Les også: Amfetaminets mørke vei fra Syria til Midtøsten 🔒

Israel har intensivert sine angrep mot Hizbollah den siste tiden, med målrettede aksjoner mot gruppens infrastruktur og ledelse. Tapet av Nasrallah og andre høytstående kommandører har skapt bekymring blant medlemmer av «motstandsaksen» om gruppens evne til å fortsette kampen mot Israel.

Til tross for ledelsestapene hevder Vahidi at Hizbollah fortsatt er operativ og vil fortsette sine aksjoner mot Israel.

– De fortsetter sine operasjoner under strategisk planlegging av de nye kommandørene, bemerket han.

Ifølge Vahidi har Hizbollah ikke brukt sine strategiske reserver ennå, og han avfeide rapporter om ødeleggelsen av disse som psykologisk krigføring.

Det er også rapportert at Hashem Safieddine, en nøkkelfigur i Hizbollah i nesten tre tiår, har tatt over som gruppens nye leder. Safieddine, født i 1964 i Sør-Libanon, har tidligere vært kjent for sitt arbeid tett på Nasrallah og har nå overtatt rollen som de facto leder.

Libanons fremtid henger i luften etter Nasrallahs død

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt