28. september, 2024

USA bevilger 20 millioner dollar for å styrke Armenias sikkerhet

Share

USAID-administrator Samantha Power har annonsert at USA vil bevilge 20 millioner dollar til Armenia for å styrke kybersikkerhet, grensesikkerhet og energisikkerhet.

Den nye bevilgningen kom bare noen uker etter at USAID mer enn doblet sin femårs bistandspakke til Armenia. Dette melder blant annet OC Media.

Kunngjøringen ble gjort onsdag, under et arrangement i initiativet «Democracy Delivers,» som ble organisert av Power og den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken i samarbeid med Ford Foundation.

— Nå er jeg glad for å kunne ta dette øyeblikket til å kunngjøre at i samarbeid med Kongressen vil USAID og Utenriksdepartementet gi 20 millioner dollar til Armenia for å styrke kybersikkerhet, grensesikkerhet og energisikkerhet, samt for ytterligere å styrke landets motstandskraft, sa Power.

Arrangementet ble holdt på sidelinjene av den 79. sesjonen av FNs generalforsamling i New York, og ble besøkt av Armenias statsminister Nikol Pashinyan.

Etter kunngjøringen uttalte den amerikanske ambassaden i Armenia at ytterligere 600 000 dollar av USAIDs midler ville bli tildelt som en del av initiativet «Promoting Information Integrity and Resilience.» Disse midlene vil bli brukt til å «forbedre de teknologiske kapasitetene til uavhengige medier for å produsere innflytelsesrik og samfunnsnyttig journalistikk, utnytte innovasjon for å fremme medie- og informasjonsforståelse, samt styrke det lokale arbeidet for viktige mediereformer i Armenia.»

Les også: Armenia avstår å delta i militærøvelser i regi av russisk-dominert forsvarsallianse

Tidligere i september doblet USAID mer enn femårs bistandspakken til Armenia, fra 120 millioner dollar til 250 millioner dollar.

Ifølge avtalen vil de ekstra midlene bli brukt til å forbedre styring, sivil deltakelse i demokratiet, bærekraftig forvaltning av naturressurser, og øke «konkurranseevnen i målrettede sektorer» i Armenia.

I juli, under et arbeidsbesøk til Armenia, annonserte Power nær 12 millioner dollar i nye finansieringsforpliktelser for digital transformasjon, matsikkerhet, kommunikasjon og risikohåndtering i Armenia. Dette kom i tillegg til over 65 millioner dollar som den amerikanske regjeringen kunngjorde i april, etter et trilateralt møte mellom USA, EU og Armenia i Brussel.

Dagen før denne siste finansieringskunngjøringen møtte Armenias utenriksminister, Ararat Mirzoyan, den amerikanske undersekretæren for statlige våpenkontroll og internasjonal sikkerhet, Bonnie Jenkins, i New York. De diskuterte utviklingen av et strategisk partnerskap mellom Armenia og USA.

Mirzoyan understreket også at Armenia setter stor pris på støtten fra USA for å fremme demokratiske reformer og fremme landets bærekraftige utvikling.

NUPI-frokostmøte om Sør-Kaukasus: Armenia og Georgias skjebne 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt