25. september, 2024

Terrorismeanklager: Russiske tenåringer satte fyr på helikopter i Sibir

Share

To tenåringer i Omsk-regionen i vestlige Sibir ble arrestert og siktet for terrorisme etter å ha satt fyr på en helikopter.

Det ble kunngjort av pressetjenesten til den regionale domstolen tirsdag. Dette rapporterte The Moscow Times, som siterer kilder knyttet til den russiske sikkerhetstjenesten.

Begge tenåringene, som er 16 år gamle, hevder at de ble tilbudt 200 000 kroner av en ukjent person som kontaktet dem via Telegram og ga instruksjoner. Imidlertid skal meldingene ha blitt slettet, og guttene fikk aldri den lovede betalingen.

Tenåringene står overfor terroranklager og er plassert i administrativ forvaring i to måneder.

Brannen i Omsk er den andre av sitt slag i september. Tidligere i måneden rapporterte Baza at et Utair Airlines-heli­kopter ble satt i brann på Noyabrsk lufthavn i det autonome distriktet Yamalo-Nenets.

Les også: Militærekspert mistenker sabotasje mot jammer på Andøya

Også i dette tilfellet ble to tenåringer, 13 og 14 år gamle, arrestert etter å ha blitt tilbudt 500 000 kroner.

Ifølge nyhetskanalen «Baza» brøt de to tenåringsguttene, 13 og 14 år gamle, seg inn på helipadområdet ved Noyabrsk lufthavn natten til 11. september. Der sølte de brennbar væske over et Mi-8 helikopter (som på bildet) og tente på.

Guttene rømte fra åstedet, men ble pågrepet mindre enn en time senere. Dette skjedde fordi de tente på helikopteret med sigaretter. Etter å ha sølt væske over helikopteret, begynte de å røyke, og en av dem kastet en sigarett inn i helikopteret, men det begynte ikke å brenne. Deretter tente den ene gutten på en ny sigarett og stakk den ned i væsken, noe som førte til en eksplosjon.

Begge fikk alvorlige ansiktsskader og måtte tilkalle ambulanse etter å ha løpt bort fra lufthavnen. De ble fraktet til sykehus, mens helikopteret ble nesten totalt ødelagt, kun halen var igjen.

Under avhør med politiet fortalte guttene at de hadde blitt lovet 5 millioner rubler for «jobben». De innrømmet også at de for noen dager siden hadde satt fyr på et mobilmaster, for hvilket de fikk 30 000 rubler.

Europas dilemma: Hvordan håndtere russisk sabotasjeoperasjoner uten klare bevis?

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt