Geopolitika.no ble lansert 1. mars 2024.
Vi ønsker å fylle en nisje i det norske medielandskapet med en publikasjon dedikert utelukkende til utenrikspolitikk, internasjonale relasjoner og geopolitikk. Vårt mål er å følge en redaksjonell linje basert på den realpolitiske skolen i analysen av de nevnte temaene. Med et globalt perspektiv ønsker vi å belyse komplekse internasjonale geopolitiske utfordringer som påvirker oss lokalt i Norge, enten vi ønsker det eller ikke. Vi posisjonerer vårt arbeid et sted mellom akademiske tekster og tradisjonell journalistikk for å gjøre komplekse temaer mer tilgjengelige og forståelige for allmennheten. Vårt mål er å opplyse befolkningen, slik at Norge er best mulig forberedt på å ta riktige beslutninger for å møte morgendagens utfordringer. Ved hjelp av kunstig intelligens dekker vi også det løpende nyhetsbildet gjennom korte nyhetsartikler. Vår lille, men dedikerte redaksjon arbeider hovedsakelig på frivillig basis. Henrik S. Werenskiold ansvarlig redaktør for Geopolitika.no. Werenskiold er medlem av Norsk Redaktørforening.
Samarbeidspartnere:
Geopolitika har flere internasjonale partnere som vi deler innhold og ekspertise med, inkludert:Â
Grunnlagt i 2014, har Revue Conflits blitt det ledende fransktalende geopolitiske tidsskriftet som samler forfattere fra skolen for pragmatisk realpolitisk geopolitikk. Den samler bidragsytere fra mange forskjellige bakgrunner: akademikere, militære, bedriftsledere, journalister, diplomater… både franske og utenlandske.
Emerging Europe er en publikasjon og et rådgivningsfirma for politikk og ledelse i Øst-Europa grunnlagt i 2013. Dens mål er å bidra til å samle den østeuropeiske regionen, fremme dens enhet til verden, og drive den fremover — ved å styrke mennesker og organisasjoner til å vokse. Ettersom Europas tyngdepunkt fortsetter å flytte seg østover, har Emerging Europe som mål å plassere sine lesere i hjertet av utviklingen som finner sted i kontinentets mest dynamiske region.
Grunnlagt i 2019 har den georgiske tenketanken GeoCase som mål å tilby den georgiske regjeringen og andre interessenter de høyeste nivåer av ekspertise, gjennomsiktig og uavhengig analyse og tydelige politiske anbefalinger. Gjennom solide kilder, vil GeoCase gi objektiv, upartisk informasjon for georgiere og internasjonale partnere. Målet er å styrke og støtte Georgias pågående demokratiske og økonomiske overgang gjennom analytisk arbeid og privat-offentlige partnerskap
Målet med INFORS Armenia er å fremme et robust Armenia gjennom resultatorientert forskning, politiske anbefalinger, sjekk av virkeligheten på bakken, en proaktiv medietilstedeværelse, utdanning og styrking av demokratiske verdier og god forvaltning. Vi er dedikert til å fremme kritisk tenkning og analytiske ferdigheter blant enkeltpersoner og samfunn, og utstyre dem med verktøyene som trengs for å effektivt navigere i komplekse utfordringer.