20. september, 2024

Rapport: India må styrke kampen mot terrorfinansiering

Share

India får skryt for sitt arbeid mot hvitvasking, men Financial Action Task Force (FATF) påpeker at det trengs flere tiltak for å håndtere terrorfinansiering i utsatte områder som Kashmir.

Den globale organisasjonen for bekjempelse av hvitvasking og terrorfinansiering, FATF, publiserte sin evalueringsrapport om India. Rapporten konkluderer med at landets systemer er «effektive», men understreker at det kreves «store forbedringer» for å styrke rettsforfølgelsen i slike saker, skriver Wion.

Rapporten peker på at India står overfor en «variert» rekke terrortrusler, hvor den største trusselen kommer fra IS (Islamsk stat) eller AQ-tilknyttede grupper (Al Qaeda) som er aktive i og rundt Jammu og Kashmir.

Les også: Pakistan eskalerer konflikten i Kashmir med kinesisk støtte

Den 368 sider lange rapporten ble publisert etter at vurderingen ble vedtatt på et plenumsmøte i FATF i Paris i juni. Den forrige gjennomgangen av Indias system for bekjempelse av hvitvasking og terrorfinansiering ble utgitt i 2010.

Rapporten, som kom etter et besøk av FATF-eksperter til India i november i fjor, har plassert landet i kategorien «regelmessig oppfølging», en distinksjon som bare deles av fire andre G20-land. India skal gjennomgå sin neste evaluering i 2031.

Rapporten sier at India har implementert et anti-hvitvaskings- og terrorfinansieringssystem som er effektivt på mange områder. Den påpeker likevel at det kreves «store forbedringer» for å styrke rettsforfølgelsen i saker knyttet til hvitvasking og terrorfinansiering.

Videre understrekes det at det trengs forbedringer i systemet for å beskytte den ideelle sektoren mot misbruk fra terrororganisasjoner.

– Indias viktigste kilder til hvitvasking av penger kommer fra ulovlige aktiviteter innenfor landets egne grenser, heter det i rapporten.

Rapporten analyserer nivået av samsvar med FATFs 40 anbefalinger og effektiviteten til Indias anti-hvitvaskings- og terrorfinansieringssystem, og gir anbefalinger om hvordan systemet kan styrkes.

Spesialstyrker fra Pakistan anklaget for koordinerte angrep i Jammu og Kashmir

 

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt