20. september, 2024

Amerikansk kystvakt overvåker russiske marinefartøy utenfor Alaska

Share

Rapporter om at et amerikansk kystvaktfartøy oppdaget en gruppe russiske marinefartøy som passerte utenfor Alaska har fått mye medieoppmerksomhet.

Det er en ganske hyppig hendelse, men kystvaktmyndighetene kunngjorde det for å fremheve deres overvåkingsoppdrag i regionen. Dette rapporterte The Maritime Executive.

– Vi patruljerer aktivt vår maritime grense i Beringhavet, Beringstredet og Chukchihavet med våre største og mest kapable fartøy og fly for å beskytte amerikanske suverene interesser, amerikanske fiskebestander og fremme internasjonale maritime normer, sa admiral Megan Dean, sjef for Coast Guard Disctrict 17.

Det er den amerikanske kystvaktens distrikt som omfatter mer enn 47 000 mil med kystlinje i Arktis og Alaska og et totalt område på nesten fire millioner kvadratmil.

Fire russiske marinefartøy ble observert 15. september, søndag, krysse den internasjonalt etablerte maritime grenselinjen mellom Russland og USA.

Den russiske overflate-aksjonsgruppen bestod av en ubåt i Severodvinsk-klassen, en ubåt i Dolgorukiy-klasse,n en fregatt i Steregushchiy-klassen og en sleper i Seliva-klassen.

Steregushchiy-klasse korvette, modell. Skjermdump: Youtube.

Kystvaktfartøyet Stratton, innviet i 2012 som ett av Legend-klassen fartøy, var på sine vanlige patruljer. Skipet har base i Alameda, California, og er designet for en utholdenhet på opptil 60 dager. Stratton observerte de russiske fartøyene, som først ble sett på den russiske siden av grensen.

Les også: USA og Canada avskjærer russiske og kinesiske jagerfly ved Alaska

På det tidspunktet var de omtrent 57 mil nordvest for Point Hope, Alaska, en avsidesliggende landsby i North Slope-regionen av Alaska, like over Polarsirkelen.

Etter å ha observert de russiske fartøyene krysse inn i det amerikanske Arktis i Chukchihavet, begynte mannskapet på Stratton å følge de fire russiske fartøyene.

– Kystvaktfartøyet Stratton sørget for at det ikke var noen forstyrrelser av amerikanske interesser, forklarte admiral Dean.

Ifølge rapporten vurderte mannskapet på Stratton at de russiske fartøyene manøvrerte for å unngå havis på den russiske siden av grensen. Fartøyene krysset omtrent 30 mil inn i USAs utvidede økonomiske sone. Kystvakten sier at under internasjonale regler og skikker har fartøy lov til å passere grensen for å unngå farlige forhold.

Tidligere i sommeren rapporterte Kystvakten også at de hadde møtt russiske og kinesiske fartøy i Arktis. Forrige uke fulgte det amerikanske militæret russiske og kinesiske fly og overflatefartøy mens de gjennomførte øvelser i regionen, og på lørdag identifiserte amerikansk luftsporing to russiske maritime patruljefly som ble sporet i amerikansk luftrom i regionen.

Russland ruster opp og utvider arktisk flybase på Kotelnijøya

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt