19. september, 2024

Russland mottar ny leveranse av stealth-jagerflyet «Felon»

Share

Russland styrker sin militære kapasitet med nye leveranser av Su-57-jagerfly «Felon», mens produksjonsanleggene moderniseres for å møte økende etterspørsel.

Ifølge Defence Blog har russiske United Aircraft Corporation (UAC) levert en ny leveranse av Su-57 og Su-35S jagerfly til det russiske luftvåpenet (VKS). Dette kommer etter at Su-57-flyene har gjennomgått vellykkede fabrikkprøver og fått godkjenning fra forsvarsdepartementets tekniske personell etter omfattende testflyvninger.

Flyene har blitt overført til deres nye base, hvor russiske piloter uttrykker tilfredshet med ytelsen. Vladimir Artyakov, første nestleder i Rostec, sier at flyene har «sterke fly- og tekniske egenskaper» som er blitt verdsatt av pilotene. Han bekrefter også at flere Su-57-fly er under produksjon, og at Su-35S-flyene nærmer seg ferdigstillelse.

Les også: Su-57 «Felon»: Russlands luftdrøm møter virkelighetens turbulens

UAC moderniserer nå sine produksjonsanlegg for å møte den økende etterspørselen etter Su-57-flyene. Blant annet har de ferdigstilt nye teststasjoner, og flere bygg er under oppføring for å støtte serieproduksjonen av disse femtegenerasjonsflyene.

Yuri Slyusar, administrerende direktør i UAC, understreker at antallet femtegenerasjonsfly levert til luftvåpenet øker hvert år, og han omtaler Su-57 som det mest avanserte frontlinjeflyet i Russland i dag.

Til tross for den positive mottakelsen har noen militære figurer uttrykt skepsis. Blant dem er Ilya Tumanov, som driver den innflytelsesrike forsvarskanalen «Fighterbomber». Han håper at de nylig leverte flyene er nye, og ikke reparerte eller moderniserte enheter, med henvisning

Historisk hendelse: Moskva bekrefter skade på toppflyet Su-57 «Felon»

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt