19. september, 2024

Putin øker styrkene: 180 000 flere soldater forberedes til vinteren

Share

Dekretet, fastsetter det totale antallet militærpersonell i den russiske hæren til 2 389 139, inkludert 1,5 millioner soldater.

President Vladimir Putin signerte mandag et dekret som øker antallet soldater i det russiske militæret med 180 000, noe som bringer det totale antallet aktive tjenestemenn opp til 1,5 millioner for den kommende vinteren. Det trer i kraft allerede 1. desember melder The Moscow Times.

Dette markerer også den tredje utvidelsen av militæret siden Putin lanserte fullskala-invasjonen av Ukraina i februar 2022. Tidligere økninger inkluderte 137 000 i august 2022 og ytterligere 170 000 i desember i fjor.

I juni opplyste Putin at antallet soldater involvert i krigen i Ukraina var nærmere 700 000, eller over halvparten av alle aktive soldater.

Forrige økning i antallet russiske soldater kom i desember i fjor, da et dekret fra Putin satte det totale antallet militærpersonell til omtrent 2,2 millioner, inkludert 1,32 millioner soldater.

Den siste utvidelsen kommer samtidig som Putin intensiverer advarslene om at dersom Ukraina får bruke våpen med lengre rekkevidde til å angripe mål langt inne i Russland, vil det sette NATO «i krig» med Russland.

Den russiske lederen har gjentatte ganger advart om at vestlig militær støtte til Ukraina kan føre til en atomkonflikt.

Les også: Putin advarte Vesten om ukrainsk bruk av langtrekkende våpen mot Russland

Samtidig har Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bedt vestlige makter, spesielt Storbritannia og USA, om å tillate bruk av britiske Storm Shadow-missiler og amerikanskproduserte ATACMS-missiler for å ramme mål inne på russisk territorium.

Etter å ha kalt inn 300 000 reservister i møte med Ukrainas motoffensiv høsten 2022, har russiske myndigheter gått over til å fylle rekkene av soldater som kjemper i Ukraina med frivillige, som er blitt lokket med relativt høye lønninger.

Mange kommentatorer har bemerket at Kreml har vært tilbakeholdne med å kalle inn flere reservister, i frykt for en negativ reaksjon som ligner den fra 2022, da hundretusener flyktet fra Russland for å unngå å bli sendt til kamp.

Mangelen på militærpersonell er blitt sitert som en nøkkelårsak til Ukrainas suksess i inntrengningen i den russiske Kursk-regionen som startet 6. august.

Kreml har forsøkt å unngå å omdisponere soldater fra Øst-Ukraina, hvor Moskvas hær har vært på offensiven, og gjort små, men jevne framskritt de siste månedene. I stedet har de vært avhengige av forsterkninger fra andre områder for å demme opp for inntrengningen.

Mandag meldte det russiske forsvarsdepartementet at de hadde gjenvunnet kontrollen over ytterligere to landsbyer i Kursk-regionen fra ukrainske styrker.

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt