19. september, 2024

Malaysia: Ingen halal-tvang for ikke-muslimer

Share

Spørsmålet om obligatorisk halal-sertifisering for ikke-muslimske bedrifter har blitt diskutert, men regjeringen har foreløpig ingen planer om å innføre dette.

Restauranter og mat- og drikkevarebedrifter som drives av ikke-muslimer, er ikke pålagt å søke om halal-sertifisering, sier visestatsminister Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, skriver The Star.

– Ikke-muslimske F&B-operatører (mat og drikke) ber også om halal-sertifikater, sa Ahmad Zahid, som også er formann for det malaysiske halalkonsilet.

Han understreker at det per nå ikke finnes noe krav fra regjeringen om at slike aktører må ha halal-sertifisering.

Les også: Etniske spenninger og politiske utfordringer i hjertet av Sørøst-Asia

– Det er ikke tatt en slik beslutning av regjeringen. Derfor har statsministeren gitt instruks til ministeren i statsministerens avdeling (religiøse anliggender) om å forklare den nåværende statusen, forslagene og studiene som omhandler halal-spørsmålet på onsdag, sa han.

Han la til at man ikke mister sine egne religiøse verdier ved å respektere andre religioner, og understreket at Malaysia må bevare sitt flerkulturelle samfunn.

– For at min religion skal bli respektert, må vi også respektere andre religioner, sa han.

Zahid kom med uttalelsen under sin tale på den 78. MICs årlige generalforsamling søndag 15. september.

Tidligere, 3. september, uttalte ministeren i statsministerens avdeling (religiøse anliggender) Datuk Seri Dr. Mohd Na’im Mokhtar at flere lover må endres for å kunne pålegge obligatorisk halal-sertifisering. Flere etater må også være involvert for å sikre overholdelse.

Sultanater: Islams inntog i Sørøst-Asia 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt