19. september, 2024

Armenias statsminister sin tale under Summit of the Future Global Call

Share

Pashinyan la vekt på et revitalisert multilateralt samarbeid basert på FN-pakten og Folkeretten, og fremhevet Armenias rolle i å utforme tiltak for en rettferdig, fredelig og inkluderende verden.

Statsminister Nikol Pashinyan holdt en tale under «Summit of the Future Global Call», som ble arrangert innenfor rammene av FNs 79. generalforsamling den 12. september. Møtet ble holdt digitalt og ble initiert av Tysklands forbundskansler Olaf Scholz, Namibias president Nangolo Mbumba og FNs generalsekretær António Guterres. Dette kommer frem i en pressemelding fra den armenske statsministerens kontor.

Ledere fra over førti land og regjeringer deltok i møtet. I sin tale sa statsministeren:

– Det er en glede å tale på dette høynivå-arrangementet og dele Armenias forventninger til ‘Summit of the Future’.

– Verden står nå overfor store utfordringer og flere kriser, og ‘Summit of the Future’ gir en viktig mulighet til å styrke det kollektive arbeidet for å sikre at det multilaterale systemet leverer fred, rettferdighet, velstand og respekt for menneskerettigheter for alle, sa han videre.

Den nåværende utviklingen internasjonalt viser at vi fortsatt beveger oss i ulike retninger, samtidig som FN fortsatt mangler nødvendige verktøy og mekanismer for å håndtere brudd på Folkeretten, spesielt grove menneskerettighetsbrudd og grusomheter.

Les også: Europaveien kaller: Armenias skjebnevei fra russisk innflytelse

– Et revitalisert multilateralt system basert på FN-pakten og Folkeretten er svaret på globale sikkerhets- og utviklingsutfordringer, til fordel for nåværende og fremtidige generasjoner, og for å sikre at alle stemmer blir hørt, og at ingen blir utelatt, understreket Pashiyan.

I dette perspektivet er ‘Pact for the Future’ et viktig dokument for å gi nytt liv til multilateralisme, med FN i sentrum.

Armenia deltok aktivt i forhandlingene om ‘Pact for the Future’, for å utarbeide fremtidsrettede og meningsfulle tiltak som kan føre til en bedre, tryggere, mer fredelig og inkluderende verden, ifølge Pashiyan.

Videre ble det satt fokus på diskusjoner under ‘Summit of the Future’ som er ment for å legge grunnlaget for reformer av global styring, fredsarkitektur, sikre miljørettferdighet, bygge bro over det teknologiske gapet, og gjøre FN i stand til å oppfylle sitt mandat.

– Jeg ønsker oss alle et vellykket ‘Summit of the Future’, og ser frem til å delta i dette viktige arbeidet, avsluttet den armenske statsministeren.

Armensk leder for lovforsamlingen: Samveldet av uavhengige stater er viktig

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt