20. september, 2024

Kyberangrep mot Taiwan: Hackergruppe reagerer på Kina-kritikk

Share

Taiwanske myndigheter har blitt utsatt for et massivt kyberangrep etter kontroversielle kommentarer fra president William Lai om forholdet mellom Kina og Russland.

Et pro-russisk hackerteam har lansert et såkalt «distributed denial-of-service» (DDoS)-angrep mot taiwanske myndigheter som en reaksjon på president William Lais uttalelser om at Kina burde ha en territoriell tvist med Russland, skriver Taipei Times.

Hackergruppen NoName057 har nylig utført et såkalt HTTPs-flomangrep, kalt «DDoSia», som retter seg mot taiwanske myndigheter og finansinstitusjoner, uttalte Radware til Liberty Times (søsteravisen til Taipei Times).

Lokale skattekontorer i New Taipei City, Keelung, Hsinchu og Taoyuan ble nevnt av hackerne. Kun Hsinchu sitt lokale skattekontor var nede tidligere på dagen, men var oppe igjen på ettermiddagen.

I et innlegg på Telegram kunngjorde den pro-russiske hackergruppen NoName057 et kyberangrep mot taiwanske myndigheter.

Les også: Taiwan advares: Kina kan kvele øya uten våpen

NoName057 lanserte DDoSia som et DDoS-angrepsverktøy i 2022, spesielt rettet mot kritikere av Russlands invasjon av Ukraina.

Taiwan står overfor kyberangrep fra utlandet på grunn av sin spesielle politiske situasjon, uttalte administrasjonen for kybersikkerhet ved departementet for digitale anliggender.

Myndigheten mottar informasjon gjennom samarbeid med andre land og har varslet relevante myndigheter om situasjonen, men la til at informasjonen må forbli konfidensiell.

Radware sa at angrepet kan være knyttet til Taiwans støtte til Ukraina og Lais kommentar om kinesisk og russisk territorium under et intervju:

– Taiwans president foreslo forrige uke at Kina burde ta tilbake Russlands land i det fjerne Østen. Denne uttalelsen gjenspeiler den ‘virtuelle virkeligheten’ som slike satellittland er fanget i, uttalte NoName057 på Telegram.

– En av våre oppgaver er å minne slike taiwanere om at de bare er en brikke i dette spillet, og at de utnytter USAs proteksjonisme på den internasjonale arenaen. Beijings kontroll over øya er bare et tidsspørsmål, la gruppen til.

NoName057 retter vanligvis sine angrep mot land som støtter Ukraina, spesielt finanssektorer, offentlig infrastruktur, kommunikasjonstjenester og medieplattformer, ifølge Radware.

Hackergruppen har tidligere angrepet nettsidene til ukrainske og kanadiske myndigheter, samt nettsidene til presidentkandidater i Tsjekkia, sa selskapet.

Under et intervju på kabel-TV-nettverket ERATV sitt program «The View» med Catherine Chang sa Lai at Kinas mål om å annektere Taiwan ikke var drevet av bekymring for «territoriell integritet.»

– Hvis det virkelig handler om territoriell integritet, hvorfor tar de ikke tilbake landet som ble avstått og okkupert av Russland i Aigun-traktaten? spurte Lai, med henvisning til traktaten fra 1858 signert av Qing-dynastiet, som avstod omtrent 600 000 km² land i Manchuria til det russiske imperiet, sa Lai og avsluttet:

– Beijing ønsker å annektere Taiwan fordi de vil «endre den regelbaserte verdensordenen» og «oppnå hegemoni,» ikke på grunn av bekymringer for territoriell integritet.

Press fra Kina: Fjernet Taiwan fra erklæring

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt