19. september, 2024

Singapores luftstyrke forlenger jagerflyutplassering i Australia

Share

Singapores luftforsvar har startet den andre runden av sin utvidede flyoperasjon på RAAF Base Pearce i Vest-Australia.

På grunn av begrenset og svært trafikkert luftrom hjemme, har Singapores luftforsvar ofte plassert treningsgrupper og operasjonelle enheter i utlandet, som i Frankrike, USA og Australia, ifølge Aerospace Global News.

I løpet av året er det planlagt tre slike operasjoner til RAAF Base Pearce, der forskjellige flytyper brukes. Dette inkluderer en periode hvor tre mindre grupper av fly gjennomfører daglige flyvninger. Den første perioden startet 24. juni og varte til 15. juli, etterfulgt av en ny gruppe fra 13. august til 9. september. En siste runde vil finne sted fra 9. september til 18. oktober.

Les også: Maritim militærøvelse i Indo-Stillehavet: Sammen for navigasjonsfrihet

Tidligere i mars i år ble det kunngjort at Singapores fly skulle plasseres i Australia, en beslutning som ble rost av både Australias og Singapores statsministre som et fremskritt i å utvide treningsmulighetene for Singapores forsvar i Australia. Singapores luftstyrker er godt kjent med RAAF Base Pearce, da de har hatt jet-treningsfly ved basen siden 1993. Disse flyene opererer nå side om side med Australias egne treningsfly.

Singapore har også investert betydelig i utvidelsen av treningsområdet Shoalwater Bay som en del av det militære treningsinitiativet mellom Australia og Singapore, som ble undertegnet i 2015.

Kunngjort i 2015, arbeider det militære treningsinitiativet mellom Australia og Singapore (ASMTI) for å bygge forsvarskapasitet, forsterke Australias bilaterale forhold til Singapore og levere vedvarende økonomiske fordeler til sentral- og Nord-Queensland.

En traktat ble ratifisert av begge land i 2020, noe som bygger videre på over 30 års treningssamarbeid. Når ASMTI er fullt utviklet, vil opptil 14 000 personell fra Singapores forsvar gjennomføre årlig trening i opptil 18 uker i løpet av de neste 25 årene.

USA med omfattende infrastrukturkontrakt for Indo-Stillehavsregionen

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt