19. september, 2024

– Det er i USAs interesse å holde Europa delt 🔒

Share

Dette er en del av Geopolitikas intervjuserie om «gjennomførbarheten til europeisk strategisk autonomi» med en rekke sikkerhetspolitiske eksperter fra USA og Europa.

En innføring til konseptet kan leses her.

Britiske konservative perspektiver kan leses her.

Perspektivet til en fransk Brüssel-veteran kan leses her.

Synspunktet til den amerikanske realisten er kan leses her.

Justin Logan er direktør for forsvars- og utenrikspolitiske studier ved den amerikanske tenketanken Cato Institute. Han er ekspert på USAs overordnede strategi, teori om internasjonale relasjoner og amerikansk utenrikspolitikk. Hans nåværende forskning fokuserer på tre emner: USAs mislykkede forsøk på å oppnå økt ansvarsfordeling i NATO; den skiftende maktbalansen i Asia; samt Midtøstens begrensede betydning for USAs nasjonale sikkerhet.

Logan har skrevet mange politiske studier og artikler om temaer som inkluderer teori om internasjonale relasjoner, USAs politikk overfor Kina, USAs politikk overfor Russland, stabiliserings- og gjenoppbyggingsoperasjoner, og politiske tilnærminger til et kjernefysisk Iran. Hans artikler har blitt publisert i International Security, Foreign Affairs, Journal of Strategic Studies, Strategic Studies Quarterly, Foreign Policy, National Interest, Harvard International Review, Orbis, og Foreign Service Journal, blant andre.

Grunnet lengden på intervjuet blir det delt opp i to deler.

– Franskmennene har vært i forkant med å fremme ideen om europeisk strategisk autonomi. Hva er ditt syn på dette? Tror du det er gjennomførbart å etablere en samlet europeisk militærkommando uavhengig av USA og NATO?

Vil du lese mer? Tegn et abonnement i dag, samtidig som du hjelper oss med å lage flere nyhet- og dybdesaker om internasjonale relasjoner, geopolitikk og sikkerhet

Fienden er tilbake 🔒

Les mer

Siste nytt