19. september, 2024

Polen og Norge gir opplæring til ukrainske styrker i bruk av Leopard-stridsvogner

Share

I hjertet av Polen arbeider instruktører fra Norge og Polen med å gi ukrainske soldater essensiell kompetanse i moderne pansret krigføring

Defence-blog melder at ukrainske stridsvognmannskaper nå får verdifull opplæring i bruk og vedlikehold av hovedstridsvognen Leopard 2A4 ved en militær treningsleir i Polen. Instruktører fra NATO-allierte Polen og Norge leder denne opplæringen, som har som mål å styrke den ukrainske hærens kapasiteter i dens pågående forsvar mot Russlands angrepskrig.

Leopard 2A4-stridsvognen er en nøkkel-militærressurs i mange NATO-hærer, inkludert i Norge og Polen. Opplæringsprogrammet er en del av EU militære oppdrag til støtte for Ukraina (EUMAM UA) og er designet for å gjøre ukrainske styrker mer selvforsynte i deres militære opplæring.

Spesialistbefal Marcin Chrabąszcz fra den polske hæren understreket betydningen av denne støtten:

– Ukrainerne er, la oss si, våre slaviske brødre. En annen ting er at vår stat grenser til Ukraina. Så på en måte er vi en frontstat, og derfor er Ukrainas seier i vår interesse fordi vi kan være neste når det gjelder krig.

Les også: Leopard 2 A-RC: Neste generasjons stridsvogn

En instruktør fra den norske hæren forklarte også målet med opplæringen:

– Det vi prøver å gjøre her, er å gi ukrainerne evnen til å bli mer selvforsynte i opplæringen av andre ukrainere for å bruke hovedstridsvognen.

Dette initiativet er en del av bredere NATO-tiltak for å støtte Ukraina. Under det nylige toppmøtet i Washington forpliktet NATO-allierte seg til å gi minst 40 milliarder euro i militær støtte til Ukraina over det neste året. Denne betydelige forpliktelsen understreker alliansens løpende støtte til Ukrainas suverenitet og territorielle integritet.

Opplæringen inkluderer omfattende instruksjon både i operativ bruk og vedlikehold av Leopard 2A4-stridsvognene, og sikrer at ukrainske styrker kan opprettholde utstyret sitt på egenhånd. Leopard 2A4, kjent for sin ildkraft, beskyttelse og mobilitet, er en vital komponent i moderne pansret krigføring, og fullstendig mestring av dette systemet vil forbedre kampdyktigheten til ukrainske stridsvognbesetninger.

Denne opplæringsmisjonen styrker også båndene mellom NATO-medlemmer og Ukraina, og fremmer større samarbeid og gjensidig støtte i møte med felles sikkerhetsutfordringer. Ved å utstyre ukrainske styrker med avanserte ferdigheter og kunnskap spiller NATO en avgjørende rolle i å forbedre Ukrainas militære motstandsdyktighet og beredskap.

Armata i Limbo: Ukraina avslører skjebnen til Russlands toppmoderne stridsvogn

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt