21. desember, 2024

Tysk oppstartsbedrift tester nytt revolusjonerende romfly

Share

Med sin første rulletest av romskipet MIRA II markerer POLARIS et gjennombrudd i utviklingen av neste generasjons rommotorer.

Den tyske oppstartsbedriften POLARIS Raumflugzeuge har nådd en viktig milepæl i utviklingen av sitt romfly, MIRA II. Selskapet kunngjorde nylig at de har fullført sin første rakettdrevne rulletest med den egenutviklede AS-1F lineære aerospike-motoren, melder Defence Blog.

Testen ble gjennomført tirsdag 29. oktober ved Peenemünde lufthavn og bestod av en tre sekunders forbrenning av en 1 kN LOX/kerosin-motor.

Vellykkede flytester

Før rulletesten ble gjennomført, hadde MIRA II allerede fullført en serie flyvninger med turbinmotor mellom 25. og 27. oktober. Romflyet gjennomførte totalt tre testflyvninger der det demonstrerte sin kapasitet som et turbindrevet fartøy. Bare 36 timer etter disse flyvningene ble POLARIS’ aerospike LOX/kerosin-rakettmotor integrert, noe som ledet til den vellykkede rulletesten 29. oktober.

Les også: Tyrkia planlegger teststed for missiler og romraketter i Somalia

– Denne vellykkede rulletesten er siste steg før vi kan tenne motoren under selve flygingen, uttalte POLARIS-teamet og signaliserte at programmet nå er klart til å gå videre til mer avanserte flyprøver.

Neste generasjons romteknologi

Med den nye aerospike-motoren fokuserer MIRA II-prosjektet på effektivitet og fleksibilitet i romfart. Aerospike-motorer er kjent for sin evne til å opprettholde høy ytelse på ulike høyder, noe som gir dem klare fordeler sammenlignet med tradisjonelle rakettmotorer.

POLARIS Raumflugzeuge planlegger å fortsette testingen av MIRA II for å ytterligere bekrefte aerospike-motorens funksjonalitet under faktiske flyforhold. Selskapets mål er å etablere seg som en ledende aktør innen utvikling av allsidige og høyytelses romfly for fremtidens romferder.

Amerikansk koloni på Mars: Mot «astropolitisk» dominans? 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt