27. juli, 2024

Tvangsfjerning av stammenavn og pronomen vekker debatt i Sør-Dakota

Share

En nylig vedtatt politikk i Sør-Dakota utfordrer inkludering på universitetsnivå ved å fjerne kjønnspronomen og urfolksstammenavn fra offisiell korrespondanse.

 AP News rapporterer at en ny politikk i Sør-Dakota forbyr offentlig universitetspersonell å bruke kjønnspronomen av i offisiell korrespondanse, samt hindrer ansatte med urfolksbakgrunn fra å oppgi sine stammenavn. Denne politikken berører spesielt to ansatte ved University of South Dakota, Megan Red Shirt-Shaw og hennes ektemann John Little, som begge fikk skriftlige advarsler om å fjerne både kjønnspronomen og stammenavn fra sine e-postsignaturer.

John Little uttrykte sin frustrasjon over beslutningen:

– Jeg fikk beskjed om at jeg hadde fem dager på meg til å fjerne min stammetilhørighet og pronomen fra e-postsignaturen. Hvis ikke, ville administrasjonen vurdere oppsigelse, sa han.

Little og hans kone har i stedet begynt å inkludere denne informasjonen i selve e-postteksten, noe som fortsatt er tillatt.

Denne politikken ble vedtatt av South Dakota Board of Regents etter press fra guvernør Kristi Noem, som har uttalt seg negativt om «liberale ideologier» på høyskoler og universiteter. Noem har også anklaget stammeledere for å dra nytte av ulovlige narkotikakarteller og for å ikke ta vare på sine barn, som har ført til at flere stammer har bannlyst henne fra deres land.

Les også: Fienden er tilbake 🔒

Paulette Grandberry Russell, president for National Association of Diversity Officers in Higher Education, ser dette som en del av en større nasjonal trend i USA der konservative krefter forsøker å begrense rettigheter for transpersoner og arbeidet med mangfold og inkludering:

– Det skjer gradvis. Det tar form av standarder for kommunikasjon og merkevarebygging. Blir dette den neste grensen for å viske ut virkeligheten av våre forskjeller?, sa hun.

Kontroversen har ført til reaksjoner fra American Civil Liberties Union i Sør-Dakota, som vurderer hvilke skritt som kan tas for å adressere denne nye politikken. Samantha Chapman, en talsperson for ACLU i Sør-Dakota, understreker at selv om hensikten kanskje var å undertrykke bruk av pronomen i e-postsignaturer, så medfører dette ofte utilsiktede konsekvenser:

– Dette er også et eksempel på dobbel identitetsutvisking, sier hun, og peker på de mange skeive urfolksindividene i Sør-Dakota som rammes.

Denne nye politikken representerer et skifte som kan ha dype implikasjoner for hvordan universitetsansatte i Sør-Dakota kan representere og uttrykke sine identiteter, både i profesjonelle og personlige sammenhenger.

– Vi må se på folkeopinionen som en partner til makten

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt