22. januar, 2025

Putins sjefsideolog om tapet av Syria: “Stor, men ikke eksistensiell katastrofe for Russland”

Share

Alexander Dugin argumenterer med at Kremls tap av Syria er et resultat av en globalistisk strategi for å svekke Russlands innflytelse i Midtøsten.

I ny kronikk publisert 10 desember i The China Academy utforsker Alexander Dugin, hjernen bak eurasianismen og Putins sjefsideolog, hvordan Syria har blitt det svakeste leddet i det han mener er et globalistisk spill for å svekke Russlands innflytelse.

Dugin argumenterer med at Washingtons globalistiske strategi akselererte etter Donald Trumps valgseier, med mål om å redusere Russlands makt i Midtøsten.

Globalistisk strategi og Syrisk kollaps

Dugin skriver at globale aktører, inkludert Israel, brukte alle tilgjengelige ressurser for å slå ut Assad-regimet og svekke Russlands stilling. Han antyder at syriske militære og familiemedlemmer av Assad kan ha inngått hemmelige avtaler med Vesten.

Les også: Russlands eurasiske drøm står ved en ensom og isolert korsvei

Dugin mener at USAs strategi også var ment å fange Trump i en vanskelig posisjon der Russland ble fremstilt som en svak aktør. Dette ville gjøre det vanskeligere for ham å bygge bedre relasjoner med Moskva.

Sammenbrudd og konsekvenser

Dugin beskriver tapet av Syria som en stor, men ikke eksistensiell katastrofe for Russland, i motsetning til Ukraina, som han anser som avgjørende for landets overlevelse. Han hevder at Russland, Kina og Iran har jobbet sammen for å støtte Syria militært og økonomisk i over et tiår, men til slutt ble overvunnet av globalistiske manøvrer.

En multipolar verden som motvekt

Dugin argumenterer med at verdens fremtid ligger i en multipolar verdensorden der Russland, Kina, India og andre stater må samarbeide for å sikre rettferdighet og støtte minoriteter mot radikale terrorgrupper. Han advarer mot en kaotisk fremtid i Midtøsten, spesielt for kristne og sjiamuslimer i Syria, som nå står overfor alvorlige trusler.

Avslutningsvis skriver Dugin at Russland må lære av nederlaget og forberede seg på fremtidige kamper mot globalistiske krefter, samtidig som han uttrykker håp om at alternative maktstrukturer kan oppstå.

Ekstreme ideologier: Eurasianisme og den «fjerde politiske teori» 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt