Det er med stor glede at Geopolitika Norge annonserer inngåelsen av et strategisk samarbeid med det franske geopolitiske tidsskriftet Revue Conflits.
Conflits er et anerkjent fransk tidsskrift kjent for sin grundige analyse av internasjonale relasjoner og geopolitiske spørsmål. Grunnlagt i 2014, har Conflits blitt det ledende franskspråklige geopolitiske tidsskriftet, som samler forfattere fra skolen for realisme og pragmatisk geopolitikk.
Denne profilen er nettopp det Geopolitika ønsker å oppnå i Norge, og vi har derfor inngått en avtale om strategisk samarbeid. Med et lignende redaksjonelt fokus representerer dette samarbeidet en spennende mulighet for begge publikasjoner til å forbedre våre tilbud og utvide vår rekkevidde.
I geopolitikkens verden er det viktig å etablere partnerskap og strategiske allianser med likesinnede aktører, inkludert i idéutformingsdomenet. I denne sammenhengen har Conflits og Geopolitika samme mål: Å skape oppmerksomhet og utdanne allmennheten om geopolitikkens betydning i internasjonale relasjoner. Vi ønsker å gjøre våre samfunn best mulig rustet til å ta de best mulige beslutningene for å gjøre oss mest mulig motstandsdyktige i møte med en svært usikker fremtid.
Nøkkelområder i avtalen inkluderer:
Deling av innhold: Begge publikasjonene vil ha muligheten til å dele utvalgte artikler og rapporter, noe som gir oss mulighet til å bringe mer mangfoldige perspektiver og dypere analyser til våre respektive publikum.
Felles prosjekter: Vi vil samarbeide om spesialrapporter og prosjekter som utnytter styrkene til hver publikasjon, ved å kombinere våre ressurser for å takle komplekse temaer av stor interesse for våre lesere.
Internasjonalt nettverk: Vi vil dele våre nettverk av internasjonale eksperter, forskere, journalister og redaktører for å forbedre kvaliteten på vårt journalistiske arbeid.
Denne avtalen er utvilsomt mer verdifull for Geopolitika enn for Conflits og representerer en milepæl for oss etter 2,5 måneds eksistens. Vi er dypt takknemlige for denne muligheten, som vil betraktelig øke kvaliteten på innholdet vårt, ettersom vi får rett til å republisere en rekke artikler, intervjuer og meningsinnhold om internasjonal geopolitikk.
Vi håper ikke bare at avtalen vil bidra til å styrke kvaliteten på vår redaksjonelle profil, men også bidra til å skape mer interesse i Norge for et tema som er svært viktig for oss alle, men som altfor få virkelig bryr seg om. For å parafrasere Perikles – den legendariske greske statsmannen og generalen i Aten under byens gullalder: «Du bryr deg kanskje ikke om geopolitikk, men geopolitikk vil bry seg om deg.» Enten man liker det eller ikke, er det ingen vei utenom dette, så engasjer deg nå!
Les også: Nyklassisk økonomi: Veikartet som sviktet
Selv om denne avtalen er gull verdt for oss, er Geopolitika langt fra å være finansielt levedyktig, og baserer seg fortsatt nesten utelukkende på frivillighet. Dette kan ikke vare for alltid, så vi ber om lesernes hjelp for å ta oss et steg videre mot økonomisk og finansiell levedyktighet. Hvis du ønsker å hjelpe oss inn i neste fase, har du følgende valg:
Abonnere: Å tegne et abonnement er utvilsomt det som hjelper oss mest. Et abonnement hos Geopolitika gir ikke bare tilgang til eksklusivt innhold, men støtter også direkte vår evne til å levere kvalitetsjournalistikk. I skrivende stund er det 57 som ligger bak mur. De eldes også som god fransk vin. Så å si alle av dem er like aktuelle i dag som da de ble publisert.
Donere: For de som ønsker å støtte oss ytterligere, er donasjoner en fantastisk måte å gjøre det på, hvor hvert bidrag går direkte til journalistiske formål for å øke kvaliteten på vårt innhold.
Lik og del: Ved å invitere venner til å like vår side på Facebook, X og/eller LinkedIn, dele våre innlegg og engasjere deg med vårt innhold i sosiale medier, hjelper du oss å bygge et større fellesskap og øke vår rekkevidde.
Spre ordet: Personlig anbefaling er gull verdt. Fortell venner og bekjente om Geopolitika og vår utenriksjournalistikk.
Bli bidragsyter: Vi er alltid på utkikk etter kvalitetsinnhold, og tar gjerne imot leserinnlegg som gjør avisen enda mer interessant. Vi tar imot høyre-, venstre- og sentrumsorientert innlegg, så lenge de er saklige.
Bidra i debatten: Vi ønsker et aktivt, men behersket kommentarfelt hvor kompliserte geopolitiske problemstillinger kan diskuteres på en grundig og saklig måte. Ved å bidra til å skape fruktbar debatt, hjelper du oss videre.
Etter avtalen med Conflits, står Geopolitika ved et viktig veiskille, med muligheten til å utvide vår innflytelse og fortsette å være en verdifull ressurs for alle som er interessert i geopolitikk, ikke bare i Norge, men nå også i Frankrike!