22. januar, 2025

Kinesisk pengeflom: Taiwansk ektepar anklages for skjult propaganda

Share

Et ektepar i Taiwan står overfor anklager om å ha fungert som Kinas talerør ved å motta millioner i støtte for å påvirke taiwansk politikk. 

Et ektepar tilknyttet Kinas enhetlige promoteringsparti (CUPP) ble i går siktet for angivelig å ha mottatt 74 millioner NT (2,32 millioner USD) fra Kina. Midlene skal ha blitt brukt til å produsere radio- og digitalt mediainnhold for å fremme kinesiske myndigheters politiske agenda og påvirke utfallet av valg i Taiwan, skriver Taipei Times.

Chang Meng-chung og hans kone Hung Wen-ting skal ha mottatt pengene fra Kina mellom 2021 og i fjor, for å fremme kandidater som Beijing foretrekker. Dette er i strid med Anti-infiltrasjonsloven og valglovene, ifølge påtalemyndigheten i Chiayi-distriktet.

Ifølge siktelsen fungerte paret som en propagandakanal for Beijing ved å kritisere Hongkong-demokratiforkjempere og Falun Gong-grupper i Taiwan, samt ved å skryte av Kinas militære makt og oppfordre Taiwans soldater til å overgi seg i tilfelle en invasjon.

En etterforskningsgruppe ledet av statsadvokat Lin Chung-pin i Chiayi, i samarbeid med Justisdepartementet og etterforskningsbyråene i Chiayi by og Pingtung fylke, gjennomførte ransakinger på 24 steder. Her beslagla de mobiltelefoner, datamaskiner, økonomiske dokumenter og annet bevismateriale.

Les også: Halvledernes sentrale rolle i global geopolitikk

Etterforskere har opplyst at ekteparet skal ha mottatt totalt 74 millioner NT fra Kinas Taiwan-kontor i Beijing og kontorets filial i Fujian-provinsen.

Chang skal ha laget videoer om aktuelle saker og politiske talkshow for digitale plattformer, inkludert YouTube, Facebook, Douyin og andre offentlige nettsteder, der han skal ha spredd pro-Beijing-propaganda, ifølge aktoratet.

De siste årene har ekteparet forsøkt å påvirke årets lovgivende og presidentvalg, et tilbakekallingsvalg mot en lovgiver fra den grønne leiren i 2022, samt folkeavstemningene i 2021. De har også promotert kandidater og temaer som kinesiske myndigheter støtter, ifølge aktoratet.

“Fiendtlige utenlandske krefter har lenge utnyttet landets frihet, flerpartidemokrati og åpne samfunn som aksepterer ulike synspunkter,” heter det i siktelsen. som konkluderer:.

“Gjennom arbeid med ‘enhetlig front’ har de forsøkt å infiltrere landet, skape sosial splittelse og uenighet, spre feilinformasjon, manipulere opinionen og blande seg inn i valg i Taiwan. Dette inkluderer forsøk på å tilbakekalle valgte politikere og påvirke folkeavstemninger.”

Gjennom historiens prisme: Nøkkelen for å forstå Kinas geopolitiske strategi 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt