Mange cocktailer har blitt skapt på den italienske halvøya. Hver av dem forteller en historie om gastronomi og om byene og regionene de stammer fra.
Venezia
Venezia er fødebyen til Bellini, som ble skapt på det legendariske Harry’s Bar i 1948 av Giuseppe Cipriani. Harry’s Bar hadde besøk av alle de store forfatterne i det 20. århundret, i en tid da La Serenissima var et sentrum for kultur og kunst. Cocktailen har fått navn etter den venetianske maleren Giovanni Bellini (1425–1516), en av renessansens store mestere. Den er imidlertid langt enklere å lage enn en Madonna med barnet.
Oppskrift
2 deler tørr, avkjølt Prosecco
1 del fersk puré av hvit fersken
Ha ferskenpuréen i et champagneglass og hell forsiktig Prosecco over, mens du rører lett for å blande.
 
 Vil du lese mer? Tegn et abonnement i dag, samtidig som du hjelper oss med å lage flere nyhet- og dybdesaker om internasjonale relasjoner, geopolitikk og sikkerhet
 
  
  
 
