Dr. Sari Arho Havrén er basert i Brussel. Hun er en forsker tilknyttet den prestisjetunge britiske tenketanken RUSI, samt gjesteforsker ved Universitetet i Helsinki. Hun spesialiserer seg på Kinas utenriksrelasjoner, Kinas fremtidsutsikter, og stormaktskonkurranse.
Havrén er sertifisert futurist, og siden 2020 har hun i sin rolle som rådgiver for strategi og fremtidsutsikter ved Finlands faste representasjon til EU ledet arbeidet for fremtidsutsikter i Europa under Business Finland, med spesialisering innen geopolitisk fremtidsutsikt. Hun har tidligere bodd i Fastlands-Kina og Hongkong i tilsammen 15 år, hvor hun arbeidet i privat og offentlig sektor, inkludert i kinesiske organisasjoner.
Dr. Arho Havrén har en doktorgrad i generell historie og internasjonale relasjoner. I sin ekspertrolle på kinesiske anliggende var hun tidligere tilknyttet George G Marshall European Center for Security Studies som adjunktprofessor, og ved Mercator Institute for China Studies (MERICS) som en europeisk Kina-politikk og Kina Futures Fellow.
I et intervju med Havrén over tre deler, utforsker vi: 1) Kinas globale geopolitiske ambisjoner analysert gjennom et historisk perspektiv (denne delen); 2) Kinas geopolitiske strategi i Europa og det globale sør i konteksten stormaktskonkurranse med USA; 3) Beijings økonomiske splitt-og-hersk metoder innad i EU.
– Hvordan har din bakgrunn som historiker formet din tolkning av Kinas langsiktige strategi for å posisjonere seg i stormaktskonkurransen med USA, med tanke på den historiske og kulturelle konteksten?
Vil du lese mer? Tegn et abonnement i dag, samtidig som du hjelper oss med å lage flere nyhet- og dybdesaker om internasjonale relasjoner, geopolitikk og sikkerhet