19. januar, 2025

Amerikanske næringslivsledere besøker Kina for å styrke økonomiske bånd

Share

En delegasjon fra US-China Business Council møtte nylig kinesiske myndigheter i Beijing for å fremme amerikanske selskapers rolle i Kinas økonomi. Samtalene fokuserte på samarbeid og vekst.

En gruppe ledende amerikanske næringslivsledere, inkludert FedEx-sjef Raj Subramaniam, møtte Kinas visestatsminister He Lifeng og utenriksminister Wang Yi i Beijing mandag. Kina håper at denne innflytelsesrike gruppen kan hjelpe amerikanske selskaper med å spille en viktig rolle i Kinas økonomi, som er verdens nest største, skriver South China Morning Post.

Avisen People’s Daily bekreftet at Subramaniam, som leder US-China Business Council, sto i spissen for delegasjonen. Besøket kom etter at Kinas tredje plenum, et fire dager langt møte, nettopp var avsluttet. Et dokument på 22 000 ord ble offentliggjort søndag, som inneholdt en rekke tiltak godkjent av kommunistpartiets sentralkomité.

Visestatsminister He uttalte at Kina håper US-China Business Council kan oppmuntre amerikanske selskaper til å gripe de mulighetene som kommer med Kinas modernisering. Dette vil kunne føre til vinn-vinn-samarbeid og utvikling.

I en uttalelse fra utenriksdepartementet sa Wang at gruppen besøkte Beijing på et gunstig tidspunkt, da de kunne føle den «nye stemningen» i Kina mens landet gjennomgår dype og omfattende reformer.

– Et godt forhold mellom USA og Kina vil komme alle til gode, mens et dårlig forhold vil føre til mindre samarbeid og færre utvekslinger, la Wang til.

Les også: Trump og Orban diskuterer fredsavtale for Ukraina

US-China Business Council ble oppfordret til å bruke sine forbindelser og erfaringer i Kina til å formidle et realistisk, objektivt og rasjonelt bilde av Kina til den amerikanske regjeringen og Kongressen.

Forholdet mellom USA og Kina er i fokus ettersom det amerikanske presidentvalget nærmer seg. Republikanernes kandidat, tidligere president Donald Trump, har allerede foreslått høye tollsatser på kinesiske produkter. Trumps visepresidentkandidat, J.D. Vance, har også kritisert Kina, som han omtaler som «den største trusselen» mot USA.

Subramaniam uttalte at den amerikanske næringssektoren vil fortsette å utforske det kinesiske markedet med tillit, og at de håper å kunne bidra mer til forholdet mellom USA og Kina når det gjelder handel og investeringer.

Før besøket i Beijing møtte de amerikanske representantene også Guangzhous borgermester Sun Zhiyang. Guangzhou er ofte førstevalget for amerikanske selskaper som ønsker å investere i Kina. Blant deltakerne var selskaper som Dun & Bradstreet Holdings, General Electric, Milliken & Company, FedEx, Kraft Heinz, Becton, Dickinson and Company, og Cargill. Delegasjonen møtte også Guangdong-guvernør Wang Weizhong samme dag, ifølge avisen Southern Daily.

Er dollarens storhetstid ved veis ende? 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt