19. september, 2024

Bangladesh: Tre studentledere arrestert for egen sikkerhet

Share

Opptøyene i Bangladesh har resultert i at tre ledere er blitt pågrepet av politiet, som hevder at det er for deres egen sikkerhet.

Bangladesh’ regjering kunngjorde lørdag at tre studentledere, som protesterte mot kvotesystemet i offentlige jobber, er tatt i forvaring for egen sikkerhet. På fredag ble lederen for Students Against Discrimination, Nahid Islam, og to andre senior medlemmer av protestgruppen, tvangsutskrevet fra sykehuset og bortført av sivilkledde detektiver, skriver Wion.

Ifølge nyhetsbyrået AFP førte disse arrestasjonene til flere dager med sammenstøt mellom politiet og demonstranter, hvor minst 201 mennesker mistet livet.

Tidligere forrige uke fortalte Islam til AFP at han ble behandlet på et sykehus i Dhaka for skader han fikk under en tidligere politiforvaring. Politiet nektet først for at de hadde tatt studentlederne i forvaring, men senere bekreftet Bangladeshs innenriksminister, Asaduzzaman Khan hendelsen.

Les også: Blodige protester i Bangladesh: Portforbud og militæret i gaten

På en pressekonferanse sa Khan: «De følte seg utrygge. De mente at noen truet dem.» Han la til at de derfor ble avhørt for å finne ut hvem som truet dem, og at videre tiltak vil bli vurdert etter avhøret. Innenriksministeren bekreftet ikke om de tre formelt var arrestert.

Opptøyene i Bangladesh begynte da politiet angrep demonstrasjoner organisert av Students Against Discrimination. Demonstrasjonene hadde vært stort sett fredelige før forrige uke, men eskalerte til brenning av offentlige bygninger og politiposter i Dhaka, samt harde gatekamper mellom demonstranter og opprørspoliti andre steder i landet. Regjeringen svarte med å sette inn tropper, innføre landsdekkende nedstengning av internett og portforbud for å gjenopprette orden. Siden opptøyene startet, har politiet arrestert minst 4 500 personer.

Bangladesh avviser amerikansk kritikk etter voldelige demonstrasjoner

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt