28. september, 2024

«Uoffisiell drone-kampanje» over taiwansk militærbase

Share

Kampanjen har ikke Beijings offisielle støtte, men det har ikke vært noen tilsynelatende forsøk på å stoppe den, og den gjenspeiler tidligere propagandakampanjer.

I et forsøk på å fremme et budskap om gjenforening, har en kinesisk dronebruker nylig sluppet løpesedler over en taiwansk militærbase. Sedlene bar budskap som fordømte «Taiwan-uavhengighet» og hevdet at avvisning av tvungen gjenforening ville være dømt til å mislykkes». Kampanjen er en ny taktikk i propagandakrigen mellom Kina og Taiwan, ifølge South China Morning Post.

Dronen droppet bokser med løpesedler på Kinmen-øyene, som ligger få kilometer fra det kinesiske fastlandet. Dette skjedde dagen etter at Folkets frigjøringshær (PLA) avsluttet en to-dager lang militærøvelse som respons på innsettelsestalen til Taiwans nye leder, William Lai Ching-te. Kineseren som står bak disse dronene er kjent under nettnavnet «Twenty Years of Stargazing».

Innbyggere og medier i Taiwan har beskrevet disse dronene som «en ny trakassering fra fastlandet». Men det reiser også spørsmål om hvorfor Taiwans militære ikke grep inn. Disse hendelsene kan få Taiwans tropper til å virke inkompetente.

Les også: Velg Kina trapper opp militærøvelser rundt Taiwan

Selv om Beijing offisielt ikke støtter kampanjen, har det kinesiske regimet ikke gjort noe forsøk på å stanse mannen, noe som kan tolkes som en stille godkjennelse. Denne taktikken, referert til som en «gråsone-strategi», bruker indirekte metoder til å skremme uten å ty til fysisk makt.

Aksjonen reflekterer den fastlåste situasjonen mellom de to sidene, og selv om mange land, inkludert USA, ikke anerkjenner Taiwan som en uavhengig stat, er de imot ethvert forsøk på en gjenforening ved buk av makt og er forpliktet til å forsyne øya med våpen for selvforsvar.

Disse utviklingene viser hvordan enkeltpersoners handlinger, assistert av moderne teknologi som droner, kan spille en betydelig rolle i internasjonal politikk, spesielt i spente forhold som det mellom Kina og Taiwan.

Generasjonskløft: Kinas fan av Taiwan-pop hindres av geopolitikk

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt