21. september, 2024

Russisk jagerfly skutt ned over Krim

Share

Et sjokkerende øyeblikk over Krim som stiller spørsmål ved sikkerheten og koordineringen innad i russiske militære rekker.

Flere russiske mediekanaler rapporterte torsdag ettermiddag om en hendelse i luften over okkuperte Krim, hvor et militært luftfartøy ble skutt ned. Ifølge Defence Blog, har videoer som sirkulerer på sosiale medier vist et brennende fly som styrter mot bakken. Analyser antyder at det nedskutte flyet var et jagerfly fra Su-27-familien, med spekulasjoner om at det kunne være den avanserte Su-35-modellen.

Det bemerkes i rapportene at flyet ble offer for «friendly fire», skutt ned av russiske luftvernsystemer. Russisk militær luftfart blir ofte skadet av sine egne luftvernsystemer, noe som tilskrives organisatorisk rot og mangel på profesjonalitet innenfor rekkene.

Les også: Armata i Limbo: Ukraina avslører skjebnen til Russlands toppmoderne stridsvogn

Foreløpig har Det russiske forsvarsdepartementet avstått fra å gi noen offisielle kommentarer angående hendelsen. Skjebnen til mannskapet ombord på jagerflyet er fortsatt ukjent.

Nedskytingen av militærflyet reiser spørsmål om effektiviteten og koordineringen av Russlands luftforsvars kapasiteter, og kaster en skygge over landets militære operasjoner i regionen.

Kreml-utnevnt guvernør i Sevastopol, Razvozhaev, har bekreftet hendelsen og kastet lys over pilotens skjebne. Ifølge guvernøren klarte piloten å skyte seg ut av flyet og ble deretter reddet av Sevastopols redningstjeneste omtrent 200 meter fra land. Guvernøren beroliget offentligheten med at piloten er trygg og at det ikke er noen trussel mot hans liv.

Sikkerhetsbånd under press: Russland utsetter leveranse av missilforsvar til India

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt