Seks barn i en migrantleir på den greske øya Samos er blitt diagnostisert med akutt underernæring.
Det er første gang dette skjer siden anlegget åpnet i 2021, opplyser den humanitære organisasjonen Leger Uten Grenser, skriver EuroNews.
Ifølge Leger Uten Grenser (MSF) i Hellas er barna mellom seks måneder og seks år gamle. De er fra Afghanistan og Syria og kom til leiren med familiene sine i løpet av de siste to til tre månedene.
– Barna utgjør rundt 25 prosent av befolkningen i leiren, men det finnes fortsatt ikke tilstrekkelig helsehjelp for barn – verken i leiren eller på resten av øya, sier Christina Psarra, generalsekretær i MSF Hellas, i en pressemelding.
Uvisst om barna var syke ved ankomst
Psarra sier at det er uklart om barna var underernærte før de kom, men at forholdene i leiren har gjort situasjonen verre.
– Det er helt klart at forholdene i leiren har gjort det mer krevende og forverret tilstanden, sier hun.
– De er barn som allerede har vært gjennom smertefulle reiser. De har møtt mange vanskeligheter på vei hit. Forholdene i leiren gjør alt enda verre, sier Psarra.
Les også: Befolkningen i Sør-Ungarn tar loven i egne hender for å bekjempe ulovlig innvandring 🔒
Mangler næringsrik mat og økonomisk støtte
MSF kritiserer også mattilbudet i leiren. Selv om det serveres måltider, mener organisasjonen at de ikke dekker behovene til små barn.
– Maten som deles ut er ikke næringsmessig egnet for barn i denne alderen, sier Psarra.
Hun viser også til at asylsøkere i Hellas mistet sin økonomiske støtte for ni måneder siden. Støtten gjorde det tidligere mulig å kjøpe fersk mat og nødvendige varer.
Overfylt anlegg på øya
Leiren på Samos har kapasitet til 3 664 personer og huser for tiden 3 176, ifølge det greske myndigheter. Leiren er klassifisert som et «lukket og kontrollert mottakssenter» og er finansiert av EU. Den ligger omtrent åtte kilometer fra havnebyen Vathy og er bevoktet av politi og sikkerhetsvakter.
Menneskerettighetsgrupper har i lang tid rapportert om dårlige forhold i leiren, blant annet dårlig sanitærforhold og lite tilgang på rent vann.
Departementet for migrasjon og asyl har foreløpig ikke kommentert saken, men sier det vil komme med en uttalelse senere.