FBI slår alarm om kinesiske hackeres forsøk på å infiltrere amerikanske telenettverk for å samle informasjon om politisk og myndighetsrelatert aktivitet.
En amerikansk etterforskning av kinesiske myndigheters forsøk på å hacke seg inn i amerikanske telenettverk har avdekket en «omfattende og betydelig» kampanje for kyberspionasje. Målet har vært å stjele informasjon fra personer som jobber innenfor myndigheter og politikk, opplyste FBI onsdag, skriver Taipei Times.
Hackere med tilknytning til Beijing har infiltrert nettverkene til «flere» teleselskaper for å skaffe kunders samtalelogger og få tilgang til private kommunikasjoner fra «et begrenset antall personer», ifølge en felles uttalelse fra FBI og det amerikanske kybersikkerhets- og infrastrukturbyrået (CISA).
Les også: Taiwans motstandskraft: Mer enn bare geografi?
FBI opplyser ikke hvem de målrettede personene er, men sier at de fleste «hovedsakelig er involvert i myndighets- eller politisk virksomhet».
Hackernes mål har også vært å kopiere «visse opplysninger som omfattes av amerikanske rettsanmodninger», ifølge FBI. Dette antyder at de kan ha forsøkt å infiltrere programmer som er regulert av lovverk som Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA). Denne loven gir amerikanske etterretningsorganer mulighet til å overvåke kommunikasjonen til personer mistenkt for å være utenlandske agenter.
Flere høyprofilerte angrep
Advarselen kommer etter flere profilerte hackingepisoder som amerikanske myndigheter har knyttet til Kina. Dette anses som en del av en større strategi for å stjele teknologi- og myndighetsinformasjon, samtidig som hackere retter seg mot kritisk infrastruktur som strømnettet.
Ifølge uttalelsen samarbeider amerikanske myndigheter med telekommunikasjonsbransjen og berørte personer for å styrke forsvaret mot fremtidige forsøk på kyberspionasje.
– Vi forventer å få en stadig bedre forståelse av disse angrepene, heter det i uttalelsen.
Kina har avvist beskyldningene fra amerikanske myndigheter om at de driver med kyberspionasje rettet mot amerikanere.