22. oktober, 2024

Ukrainsk artilleri slo ut russisk mobil elektronisk krigsføringsstasjon

Share

Ukrainske soldater har ødelagt en russisk R-934B Sinitsa elektronisk krigsføringsstasjon i Toretsk-området.

Den 45. Separate artilleribrigaden i Ukrainas væpnede styrker delte en video som viser ødeleggelsen av den russiske elektroniske krigsføringsstasjonen. Utstyret, som de russiske styrkene forsøkte å skjule i en skog, ble oppdaget av ukrainsk luftrekognosering. Dette markerer et viktig slag mot russiske militære kapasiteter, melder Militarnyi.

Etter at stedet ble lokalisert, justerte en ukrainsk rekognoseringsdrone HIMARS-beskytingen mot stasjonen.

To presise raketter, avfyrt fra en amerikansk HIMARS-enhet i tjeneste hos Ukrainas forsvarsstyrker, traff stasjonen.

– Stasjonen ble fullstendig ødelagt etter de to treffene, heter det i uttalelsen. Videoen viser også at en ukjent missil ble utløst som følge av splintskader fra GMLRS-rakettene, noe som tyder på at et annet våpensystem kan ha blitt truffet samtidig.

Viktig for russisk kommunikasjon

Den russiske R-934B Sinitsa-stasjonen er utviklet for å forstyrre flybasert VHF-radio, taktiske flystyringssystemer, samt både faste og mobile radiokommunikasjonslinjer. Den brukes også til frekvenshopping for å unngå jamming.

Les også: KNDS France tilbyr artillerigranater til polske landstyrker

– Dette utstyret er en viktig del av russisk elektronisk krigsføring og kan jamme mobiltelefoner og radiosystemer som opererer på både faste frekvenser og frekvenshopping, sier en militær kilde.

Stasjonen kan fungere alene eller som en del av det automatiserte Borisoglebsk-2-systemet, som har blitt brukt av russiske styrker i Donbas-området siden før den fullskala krigen brøt ut.

Tidligere ødeleggelser

Dette er ikke første gang ukrainske styrker har ødelagt en Sinitsa-stasjon. I juni 2024, i Kharkiv-regionen, ble en annen R-934B Sinitsa-stasjon ødelagt av ukrainske fallskjermjegere.

Den gangen brukte 71. separate jegerbrigade flere FPV-angrepsdroner for å treffe målet.

– Resultatet var at stasjonen tok fyr og ble fullstendig satt ut av spill, uttalte det ukrainske forsvaret.

Ødeleggelsen av slike stasjoner anses som kritisk for å redusere russisk evne til å forstyrre ukrainsk kommunikasjon og koordinasjon i felten.

Ukraina øker egen ammunisjonsproduksjon og tester eget ballistisk missil

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt