19. oktober, 2024

Brann ødela en av Chiles eldste kirker

Share

En katastrofal brann har fullstendig ødelagt den historiske San Francisco-kirken i Chile.

Kirken, som stammer fra 1600-tallet, var et av landets eldste religiøse byggverk. Heldigvis ble ingen personer skadet i brannen, men myndighetene etterforsker årsaken. Dette meldte flere medier, blant annet Vatican News.

Total ødeleggelse i Tarapacá

Fredag 11. oktober brøt det ut en brann som har blitt beskrevet som en katastrofe for regionen. Brannen la både Saint Anthony av Padova-parishen og det tilhørende fransiskanerklosteret, kjent som San Francisco-kirken, i ruiner i Tarapacá-regionen i Chile.

– Dette er total ødeleggelse, en katastrofe for regionen, uttaler vitner som var til stede da flammene spredte seg.

Ifølge det chilenske mediet Cooperativa påvirket brannen også tre nærliggende hus og et verksted, og seks personer ble skadet.

– Alt har blitt redusert til ingenting, men vi vet også at kirken, Jesu Kristi legeme, det levende legeme av Jesus, vil fortsette på samme måte midt i sorgen, tragedien og tårene, for å fortsette å feire med glede og håp troen og forkynnelsen av Jesus Kristus, sa biskopen av Iquique, Isauro Covili i en video publisert på Facebook.

Covili, som også er fransiskaner, takket spesielt brannmennene «som har jobbet hardt gjennom hele ettermiddagen», «alle de sivile institusjonene» og «så mange mennesker som har vist sin nærhet, bekymring og smerte.»

Les også: Ortegas regime i Nicaragua trapper opp politisk forfølgelse med rettsreform

– Jeg takker alle, og jeg takker også Gud, for dette stedet og fransiskanernes tilstedeværelse her er så kjært og verdsatt av hele byen, understreket biskopen.

Ett av Chiles eldste kirkebygg

San Francisco-kirken ble bygget på 1600-tallet, under den spanske erobringen og ankomsten av fransiskanerordenen til regionen. Bygget, som hovedsakelig var laget av tre, hadde siden 1994 vært anerkjent som et nasjonalt monument.

– Kirken var en del av vår kulturarv og en viktig del av vår historie, sier lokale myndigheter.

Ingen omkomne, men fullstendig ødeleggelse

Brannen startet opprinnelig under en statue av en helgen dagen før, men ble raskt slukket av brannvesenet. Likevel tok flammene seg opp igjen 24 timer senere, og til tross for innsatsen fra 12 brannmannskaper klarte de ikke å hindre bygget fra å bli totalt ødelagt.

– Vi gjorde alt vi kunne, men treverket spredte brannen raskt, uttalte en talsmann for brannvesenet.

Myndighetene har nå åpnet en etterforskning for å finne ut hva som forårsaket brannen. Et team av etterforskere jobber med å samle bevis, men foreløpig er det ikke klart hva som startet flammene.

– Heldigvis ble ingen skadet i brannen, men vi må finne ut hvorfor dette skjedde, avslutter en lokal tjenestemann.

Estlands ortodokse kirke har mislyktes i å løsrive seg fra Moskva

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt