19. oktober, 2024

Finansiering setter fart på planer om dypvannshavn i Canada

Share

Planene om å etablere en dypvannshavn i Sault St. Marie har nå fått en stor dytt fremover med støtte fra den føderale regjeringen.

Dette er et prosjekt som har vært under utvikling i flere tiår, og den siste støtten vil bidra til å veilede det videre arbeidet, melder CTV News.

Mer enn 400 000 dollar fra Transport Canadas program for grønne skipsfartskorridorer vil gjøre det mulig for Sault å utarbeide et studie for vurdere muligheten for å bygge en dypvannshavn.

– Amerikanerne bygger nå en superlås. Det en dypvannshavn kan gjøre, er å ta imot store skip som transporterer store mengder varer. I dag seiler skipene rett forbi uten å stoppe. Dette ville åpnet for enorme muligheter til å få skip inn og ut, sa Saults parlamentsmedlem Terry Sheehan.

Don Mitchell fra Saults handelskammer la til:

– Det er en mulighet for Sault St. Marie til å vokse på flere områder som vil være til stor nytte for oss. Det er bra for tømmerindustrien, det er bra for byggematerialer, og det er bra for stålindustrien. Det vil være bra for mange sektorer. Og vi har jobbet med dette nå i 30-35 år.

Ideen om en dypvannshavn i Sault har vært diskutert i tiår, sist gang i 2015.

Les også: Canada innfører 100 % toll på kinesiske elbiler

– Sist gang planene ble utviklet, var de ganske storslåtte, sa ordfører Matthew Shoemaker og la til:

– Denne gangen vil vi fokusere på å sikre at vi har en realistisk utvikling, enten det blir én kai, to kaier, eller noe som kan bygges innen en kortere tidshorisont.

Den mest sannsynlige plasseringen for havnen er der det allerede finnes tilgang til havn, og der det forventes mest bruk.

– Dette vil kreve at Algoma Steel deltar på et eller annet tidspunkt, enten som partner eller som selger av en del av eiendommen, sa Shoemaker.

– Dette er noe av det studien vil undersøke. Heldigvis kan vi bygge videre på arbeidet som ble gjort for et tiår siden, la han til.

Shoemaker forventer at studien vil være ferdig innen 12-15 måneder. Etter det vil byen måtte jobbe for å få på plass finansieringen så raskt som mulig.

Han sa at han håper å se arbeidet med havnen i gang om tre til fem år.

Canadisk kystvakt søker samarbeid i Asia

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt