18. oktober, 2024

Kraftverk i utlandet kan sikre ren energi til Taiwan

Share

Taiwan ser mot utlandet for å sikre tilgang på grønn energi, og vurderer nå Filippinene som et viktig knutepunkt for fremtidige kraftverk. Planen er å møte industriens økende etterspørsel etter ren energi.

Taiwan vurderer å bygge fornybare kraftverk i utlandet, spesielt på Filippinene, og frakte strømmen hjem for å dekke behovet til taiwanske produsenter. Dette sa J.W. Kuo, Taiwans økonomiminister, i går, skriver Taipei Times.

– Den grønne energien kan transporteres tilbake til Taiwan via skip eller undersjøiske kabler, sa Kuo til den kinesiskspråklige avisen Liberty Times, på sidelinjen av den årlige Taipei Innovative Textile Application Show i Nangang messesenter.

Kuo understreket at uenighet mellom lokale myndigheter og innbyggere ofte forsinker utbyggingen av nye kraftverk i Taiwan. Han sa videre at departementet må finne løsninger for å møte nasjonens behov for grønn energi, ettersom industriens utvikling og mål om karbonreduksjon krever rask handling.

Selv om ideen fortsatt er på et tidlig stadium, fremhevet Kuo flere fordeler ved å bygge fornybare kraftverk utenfor Taiwan. For det første ville det løse utfordringene med å bygge nye anlegg i landet, og for det andre ville importert grønn energi være billigere enn å produsere den hjemme.

Taiwan stenger gradvis sine atomkraftverk, og regjeringen har satt seg som mål å redusere karbonutslippene og oppnå netto nullutslipp innen 2050. Dette betyr at etterspørselen etter grønn energi vil øke betraktelig, sa Kuo.

Les også: Taiwan advarer mot forretninger og reiser til Kina

Inspirert av Singapore, som planlegger å importere strøm fra Australia over en avstand på 4 800 km, mener Kuo at det ikke vil være noe problem for Taiwan å bygge et fornybart kraftverk på den filippinske øya Luzon, som bare ligger 300 km unna.

– Det finnes tre typer grønn energi som kan utvikles i Filippinene: solenergi, vindkraft og geotermisk energi, sa Kuo.

Han la til at Taiwan vil se etter naboland som har ressursene til å utvikle fornybar energi. Planen er å oppfordre taiwanske selskaper, ikke nødvendigvis det statlige energiselskapet Taiwan Power Co, til å bygge kraftverkene der, før energien fraktes tilbake til Taiwan.

– The American Institute in Taiwan (AIT) og dets direktør, Raymond Greene, vil også bistå Taiwan med å finne egnede lokasjoner for disse kraftverkene, inkludert i Filippinene og Japan, la Kuo til.

Kuo nevnte først ideen om å bygge fornybare kraftverk i Filippinene mandag kveld under lanseringen av Indo-Pacific Strategic Thinktank i Taipei. Han sa også at Taiwan ønsker å bidra til Luzon Economic Corridor, et initiativ lansert av USA, Japan og Filippinene tidligere i år for å fremme regional utvikling.

Til tross for entusiasmen advarte eksperter om at å legge en undersjøisk kabel mellom Taiwan og Filippinene kan by på utfordringer, spesielt når det gjelder tid og kostnad.

Taiwan-firma åpner verdens største KI-serverfabrikk i Mexico

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt