12. oktober, 2024

Filippinene: Ettersøkt kinesisk spillsjef pågrepet

Share

En kinesisk leder av flere ulovlige spillselskaper er arrestert. Filippinene ser dette som en viktig seier i kampen mot organisert kriminalitet.

Etter åtte måneder med omfattende overvåking, ble en kinesisk statsborger, utpekt som «sjefenes sjef» for ulovlige filippinske offshore-spillselskaper (POGO), arrestert i Biñan, Laguna torsdag kveld sammen med 12 andre kinesere og deres filippinske medhjelpere, skriver PhilStar.

Lyu Dong, også kjent som Lin Xunhan, hadde nettopp gått ut av bilen sin da tungt bevæpnede politimyndigheter pågrep ham.

Blant de arresterte var også ni filippinere som fungerte som livvakter og sjåfører for Lyu. Flere 9mm-pistoler ble beslaglagt fra de mistenkte.

Lyu kom til Filippinene i 2016 og bygget opp et nettverk av svindelvirksomheter. For å skjule sine ulovlige aktiviteter opprettet han også lovlige selskaper som dekkoperasjoner.

Filippinske myndigheter mistenker at Lyu kan være en av personene som den avsatte borgermesteren i Bamban, Tarlac, Alice Guo, nektet å navngi under offentlige høringer i Senatet og Representantenes hus. Den avsatte borgermesteren, senere avslørt som den kinesiske statsborgeren Guo Hua Ping, nektet å identifisere personer med tilknytning til POGO.

Les også: Filippinene: Spionmistenkt kineser benekter menneskehandel

Myndighetene uttalte at de vil samarbeide med den kinesiske ambassaden for å finne ut om Lyu også har vært involvert i forbrytelser i Kina.

Senator Risa Hontiveros beskrev arrestasjonen som en «stor seier» i kampen mot POGO-relaterte kriminelle, men advarte om at «det finnes større sjefer der ute.»

– Arrestasjonen av ‘storsjef’ Lyu Dong er en stor seier i kampen mot de kriminelle bakmennene av POGO og svindel-sentre i landet, sa Hontiveros og la til:

– Arrestasjonen bringer oss nærmere målet om rettferdighet for ofrene for forbrytelser knyttet til POGOs og svindel-sentre, samt ansvarliggjøring av offentlige tjenestemenn som har muliggjort og tolerert disse forbrytelsene.

Senatoren berømmet lederne og personellet i myndighetsorganene som var involvert i arrestasjonen av de kinesiske og deres filippinske medhjelpere, men advarte mot å senke vaktholdet. «Vi bør ikke være selvtilfredse eller uforsiktige,» understreket hun.

– Forhåpentligvis vil dette bli fulgt opp av arrestasjonen av andre ‘storsjefer’ innen POGO og svindel-sentre, sa senatoren.

Hun la til at Lyu ikke kunne ha drevet så mange POGO-sentre uten hjelp fra enkelte myndighetspersoner.

– Jeg håper at vi også kan identifisere de filippinske samarbeidspartnerne til Lyu Dong, sa Hontiveros og avsluttet:

– Det finnes større sjefer der ute. Vi må fange dem, og de må holdes ansvarlige for sine forbrytelser mot så mange uskyldige mennesker.

Gamblingmilliarder, spionasje og flukt: Guo-affæren ryster Filippinene🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt