8. oktober, 2024

Thailand: 2 000 ulovlige migranter pågrepet

Share

Ulovlig arbeidskraft har blitt et økende problem i Thailand, og en ny kampanje har ført til massearrestasjoner av utenlandske arbeidere.

Mer enn 2 000 utenlandske statsborgere har blitt arrestert for ulovlig arbeid i Thailand de siste tre månedene, ifølge Arbeidsdepartementet, skriver Bangkok Post.

Arbeidsminister Phiphat Ratchakitprakarn sa at siden departementet lanserte en kampanje for å inspisere arbeidsplasser som ansetter migrantarbeidere over hele landet, under temaet «finne, arrestere og utvise», har de gjort fremgang.

Fra 5. juni til 2. oktober inspiserte tjenestemenn 20 152 virksomheter som sysselsatte 277 770 migrantarbeidere.

Den største gruppen av migrantarbeidere består av 209 435 burmesiske statsborgere, fulgt av 42 766 kambodsjanere, 16 481 laoter, 181 vietnamesere og 8 907 fra andre nasjonaliteter.

Av de 20 152 arbeidsplassene ble det funnet at 844 av dem sysselsatte ulovlige innvandrere.

Les også: Svensk seier i sikte: Gripen som Thailands nye jagerfly?

Totalt ble 2 063 personer arrestert: 1 289 burmesere, 281 kambodsjanere, 315 laoter, 41 vietnamesere og 137 fra andre nasjonaliteter.

– Thailands økonomi er avhengig av arbeidssektoren for å drive den fremover. Vi prioriterer å finne en balanse mellom å rekruttere thailandske statsborgere og å overvåke utenlandske arbeidere for å møte behovene til virksomheter og hjelpe dem med å maksimere effektiviteten i områder som produksjon, landbruk og industri, sa ministeren.

Direktøren for Arbeidsdepartementet, Somchai Morakotsriwan, sa at departementet vil øke fokuset på å undersøke grupper av utenlandske arbeidere som tar jobber reservert for thailandske statsborgere, som reiseguider, massasjeterapeuter eller frisører.

– Utenlandske arbeidere som kommer til Thailand må respektere våre lover. De må ha riktige identifikasjonsdokumenter og arbeidstillatelser, og de må arbeide i henhold til rettighetene som er spesifisert i Arbeidsdepartementets kunngjøringer, sa han.

Samtidig uttalte Bangkoks guvernør, Chadchart Sittipunt, at byens myndigheter jobber med et initiativ for å gi fortauene tilbake til fotgjengere og flytte gatehandlere til bestemte områder.

– Kjernen i problemet med gatehandlere er bruken av offentlige områder for å tjene til livets opphold. Dette har vært et langvarig problem som for noen har blitt en livsstil, men det skaper konflikter med fotgjengere, sa han og la til:

– Hovedmålet vårt er at antallet gatehandlere skal reduseres i fremtiden, og at de ikke skal oppta offentlige rom. Vi vil allokere områder for dem slik at selgerne ikke trenger å bekymre seg for at bodene deres sperrer gangveier. Dette vil gjøre at de føler seg tryggere og får bedre levevilkår.

Byens myndigheter planlegger å ta i bruk modellen fra Singapore, kalt Hawker Centres. Nye regler for gatehandlere vil bli introdusert neste år, som tillater at de kan operere i disse avsatte områdene, opplyste guvernøren.

I løpet av de siste to årene har byens myndigheter forberedt noen områder for gatehandlere og flyttet noen av dem.

– Jeg tror denne innsatsen vil bidra til å gjøre byen mer ordnet, avsluttet minister Ratchakitprakarn.

Thailand: Ulovlige kinesiske sjåfører utkonkurrerer lokale

Einar Hammer
Einar Hammer
Forfatter og skribent. Grunnlegger av Riksjournalen.no

Les mer

Siste nytt