7. oktober, 2024

Musk deltar på internasjonalt statlig formuesfond toppmøte i Oman

Share

Oman forbereder seg på å ta imot en av verdens mest innflytelsesrike entreprenører, Elon Musk, som har bekreftet sin deltakelse på det 16. årlige møtet i det Internasjonale forumet for statlige formuesfond (IFSWF) i november.

Musk, som er administrerende direktør i SpaceX og Tesla, samt styreleder for X (tidligere Twitter), vil dele sine visjoner under det prestisjetunge arrangementet, som arrangeres i Muscat, hovestaden i Oman. Dette melder Times of Oman.

«Vi er glade for å kunngjøre at Elon Musk vil delta på vårt årlige møte i Muscat, Oman. Han vil dele sine tanker om teknologiske trender som omformer verden i dag, og de dype endringene disse fremskrittene sannsynligvis vil medføre i nær fremtid,» heter det i en kunngjøring fra IFSWF:

Musk er kjent for å revolusjonere flere bransjer, og hans økende tilstedeværelse i Oman skaper overskrifter. SpaceX sitt satellittinternett, Starlink, inngikk i fjor en avtale med Oman om å etablere et satellittkommunikasjonssystem. En kongelig resolusjon fra juni 2023 ga Starlink en førsteklasses lisens for å etablere et slikt system i landet.

I 2021 kjøpte Omans investeringsmyndighet (OIA) aksjer i SpaceX, noe som understreket regjeringens ambisjoner om å utvikle en ny økonomisk sektor knyttet til rom- og satellittkommunikasjon.

OIA uttalte etter investeringen at målet ikke kun var økonomisk avkastning, men også å dra nytte av teknologiene SpaceX utvikler. Dette kunne åpne for overføring av ekspertise til Oman og skape nye muligheter for utenlandske investeringer.

Investeringen er en del av Omans Vision 2040-strategi, som søker å diversifisere økonomien gjennom teknologisk innovasjon og forbedre den digitale tilkoblingen i landet.

Les også: Kina: Kan oppdage amerikanske stealth-fly gjennom Starlink

Starlink-teknologien, basert på et nettverk av lavbane-satellitter, tilbyr høyhastighetsinternett med litt lag, spesielt i områder som har vært dårlig tjent av tradisjonelle internettleverandører.

Musks deltakelse på IFSWF-forumet i Muscat kommer på et avgjørende tidspunkt, ettersom Oman satser stadig mer på teknologidrevet vekst. Hans tilstedeværelse forventes å bringe nye perspektiver på kunstig intelligens, romforskning og fornybar energi.

Musk leder både SpaceX og Tesla, selskaper som står i spissen for teknologiske skifter. Tesla baner vei for elektriske kjøretøy og rene energiløsninger, mens SpaceX utfordrer grensene for romfart.

Musk er også styreleder for X, som nylig ble omdøpt fra Twitter. Hans visjon for X er å skape en integrert digital plattform som kombinerer sosiale medier, betalingstjenester og e-handel.

IFSWF-møtet samler statlige formuesfond fra hele verden, med verdier på flere billioner dollar. Musks deltakelse vil utvilsomt tilføre dybde i diskusjonene om teknologisk innovasjon og bærekraftige investeringer.

Med Oman som vert for dette viktige forumet, styrker landet sin posisjon som en strategisk arena for global dialog om finans, innovasjon og fremtidige teknologier.

Tsjetsjenias Kadyrov sender to Tesla Cybertrucker til Ukraina etter at hans egen ble deaktivert

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt