4. oktober, 2024

Pro-palestinske aktivister i Storbritannia saboterer F-35 forsyning til Israel

Share

Aktivistene fra Palestine Action har stengt ned en viktig våpenfabrikk drevet av Teledyne, som leverer deler til F-35-jagerflyene.

Tirsdag 2. oktober klatret aktivister opp på taket av den amerikanske våpenfabrikken Teledyne CML Composites i Wirral. Der kuttet de hull i taket og sprayet blodrød maling inn i fabrikken, melder avisen The Canary.

«I solidaritet med det palestinske, libanesiske og jemenittiske folk som utsettes for Israels daglige massakrer, har aktivistene igjen stengt ned stedet som leverer avgjørende deler til F-35-programmet,» uttalte Palestine Action.

Ifølge Palestine Action vil denne aksjonen «forårsake alvorlige forstyrrelser i produksjonen av Israels F-35-jagerflykomponenter».

Teledyne CML Composites er en del av en større forsyningskjede for militære komponenter, og enhver stans eller forstyrrelse i produksjonen der kan påvirke leveransene til både Israel og Ukraina, gitt at mange av de samme produsentene og forsyningslinjene brukes.

Les også: Palestina deltar på BRICS-toppmøte i Russland

Teledyne CML er en del av Teledyne Technologies, som er den største eksportøren av våpen fra Storbritannia til Israel. Fabrikken leverer deler til flere store samarbeidspartnere for F-35-programmet, inkludert BAE Systems.

Den britiske regjeringen tillater fortsatt eksportlisenser for F-35-komponenter til Israel, og deltar dermed indirekte i angrepene mot Gaza og Libanon. F-35-jagerflyene har vært ansvarlige for tusenvis av bomber mot flere mål i  Gaza.

Dette er ikke første gang Palestine Action har aksjonert mot Teledyne. I juli 2024 kjørte aktivistene en varebil gjennom fabrikkporten og dekorerte lokalene med rød maling som et symbol på palestinsk blod.

Tidligere har en jury nektet å dømme aktivistene for «kriminalskade» i forbindelse med deres aksjoner.

I Kremls vev: Strategiene som truer Europas demokratier 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt