23. september, 2024

Pakistan: Politi skjøt lege: Mistenkt for blasfemi  – andre blasfemi-drap på én uke

Share

Utenomrettslige drap på personer anklaget for blasfemi har vekket bekymring i Pakistan etter at politiet drepte en lege i Sindh-provinsen. Drapet fant sted under uklare omstendigheter.

En mann som ble skutt og drept ble senere identifisert som Dr. Shahnawaz Kanbhar, en lege fra Umerkot-distriktet i Sindh. Han ble drept «tilfeldigvis» i en skuddveksling med politiet, som ikke visste at det var ham, opplyser den lokale politisjefen i Sindh-provinsen, skriver Wion.

Pakistansk politi skjøt en lege som var anklaget for blasfemi under en angivelig skuddveksling med væpnede menn i Sindh-provinsen, meldte myndighetene torsdag 19. september.

Dette markerer det andre tilfellet av tilsynelatende utenomrettslige drap på en uke, noe som har utløst ytterligere kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner.

Mannen som ble skutt og drept, ble senere identifisert som Dr. Shahnawaz Kanbhar, en lege fra Umerkot-distriktet i Sindh. Han ble drept «tilfeldigvis» i en skuddveksling med politiet, som ikke visste at det var ham, ifølge den lokale politisjefen i Sindh-provinsen.

Kanbhar hadde gått i skjul to dager etter at han ble anklaget for å ha fornærmet profeten Muhammed og delt blasfemisk innhold på sosiale medier.

Ifølge politiets rapport forsøkte offiserer i byen Mirpur Khas å stoppe to menn som kjørte motorsykkel onsdag, for å ransake kjøretøyet deres. Den lokale politisjefen, Niaz Khoso, sa at i stedet for å stoppe, åpnet mennene ild og forsøkte å flykte, noe som førte til at politiet skjøt tilbake. En av de mistenkte skal ha stukket av på motorsykkelen, mens den andre ble drept.

Les også: Malaysia: Banebrytende dom fjerner «Islam» fra manns ID-kort

Khoso uttalte at politiet først etter skuddvekslingen fikk vite at den drepte mannen var legen som var anklaget for blasfemi. Regjeringen i Sindh har imidlertid ikke umiddelbart klargjort omstendighetene rundt drapet. Menneskerettighetsgrupper fordømmer drapet

Drapet på legen har blitt møtt med sterk fordømmelse fra Pakistans uavhengige menneskerettighetsorganisasjoner, inkludert Menneskerettighetskommisjonen i Pakistan (HRCP).

Kommisjonen uttrykte at de var «dypt bekymret over de angivelige utenomrettslige drapene på to personer som er anklaget for blasfemi.»

– Dette mønsteret av vold i saker som omhandler blasfemi, der politipersonell angivelig er involvert, er en alarmerende trend, uttalte de i en kunngjøring.

HRCP har bedt regjeringen om å gjennomføre en uavhengig etterforskning for å fastslå hvem som er ansvarlig for Kanbhars død og sørge for at de ansvarlige blir straffet.

Drapet på legen skjer én uke etter at en politimann åpnet ild inne på en politistasjon i den sørvestlige byen Quetta, og drepte Syed Khan, som også var anklaget for blasfemi.

Khan ble arrestert onsdag etter at politiet hadde reddet ham fra en rasende mobb som hevdet at han hadde fornærmet profeten Muhammed.

Ahok: Den blasfemidømte kristne kinesisk-indonesiske eksguvernøren 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt