20. september, 2024

Kongsberg-gruppen etablerer missilfabrikk i Virginia i USA

Share

Kongsberg Defence and Aerospace bygger et moderne missilproduksjonsanlegg i USA, Virginia for å møte den globale etterspørselen. 

Dette skjer etter ekspansjon i Norge og den nylig annonserte missilfabrikken i Australia. Anlegget, som ligger nær viktige amerikanske marinestasjoner, i James City County, Virginia, vil gi økt produksjonskapasitet, vedlikehold og muligheter for teknologisk oppgradering i landet for Naval Strike Missiles (NSM) og Joint Strike Missiles (JSM). Dette kommer frem i en nylig kunngjort pressemelding fra selskapet.

– De nye missilproduksjonsanleggene i USA, Australia og Norge imøtekommer den sterke og langsiktige etterspørselen etter vår unike teknologi og det kritiske behovet for å styrke den kollektive forsvarsevnen. Kongsberg har en stolt historie i USA, og vi er glade for å fortsette å investere i landet for å støtte amerikanske interesser samtidig som vi skaper lokale arbeidsplasser, uttalte Geir Håøy, administrerende direktør i Kongsberg.

Dette er det andre nye missilproduksjonsanlegget Kongsberg har kunngjort på så mange måneder, og beslutningen om å lokalisere dette anlegget i USA ble sterkt påvirket av muligheten for at Forsvarsdepartementet kunne tildele Kongsberg en flerårig innkjøpskontrakt.

– Den amerikanske marinen, marinekorpset og flyvåpenet er viktige kunder for Kongsbergs Naval Strike Missile og Joint Strike Missile. Deres etterspørselssignaler ga oss den forutsigbarheten vi trengte for å gjøre denne investeringen i USA, sa Eirik Lie, president i Kongsberg Defence and Aerospace.

– Dette vil gjøre oss i stand til å betjene våre allierte i USA bedre og fortsette å utvide forsyningskjeden lokalt, bygge opp kapasitet og redundans for disse kritiske evnene, la han til.

Kongsberg sine investeringer vil øke den totale produksjonskapasiteten i USA og ytterligere utvide kapasiteten til å bygge disse avanserte systemene, men enda viktigere, det vil bringe denne kapasiteten til USA.

Les også: Kongsberggruppen sikret kontrakt for levering av krysserraketter til Australia

– Kongsberg investerer stort i det amerikanske markedet ved å gjøre Virginia til hjemmet for vår nye missilfabrikk, noe som vil innebære å ansette mer enn 180 personer. Vi vil også investere mer enn 100 millioner dollar i Commonwealth of Virginia de neste årene, i form av eiendom, anlegg og utstyr, uttalte Heather Armentrout, president og daglig leder i Kongsberg Defense and Aerospace, Inc., det amerikanske datterselskapet til Kongsberg.

– Dette kommer i tillegg til utvidelsen ved vår hovedproduksjonsfasilitet i Johnstown, Pennsylvania, la hun til.

Det nye anlegget i James City County vil være utstyrt til å montere, oppgradere og reparere både NSM og JSM. NSM er et antiskipsmissil med overlegen operasjonell ytelse og høy overlevelse mot alle fiendtlige forsvarssystemer.

JSM er et luftavfyrt strike-missil designet for å utføre komplekse oppdrag, som anti-overflatekrigføring (ASuW) og landangrep. JSM er designet for å bli utplassert internt i våpensalen til det amerikanske flyvåpenets F-35A, en egenskap som bevarer flyets stealth-funksjoner gjennom hele angrepsoppdraget. Kongsbergs JSM er det eneste langdistanse presisjonsangrepsmissilet som tilbyr denne muligheten.

Kongsberggruppens HUGIN Endurance fullfører historisk autonom ekspedisjon

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt