20. september, 2024

Flukten til spionsiktet filippiner: Korrupsjon på høyt nivå i politiet?

Share

Etterretning tyder på at en høytstående politileder kan ha vært innblandet i den tidligere Bamban-ordføreren Alice Guos flukt fra landet, noe som har satt i gang spekulasjoner om korrupsjon på toppnivå i Filippinene.

En tidligere sjef for det filippinske politiet (PNP) kan ha vært involvert i flukten til den tidligere ordføreren i Bamban, Alice Guo, ifølge etterretning fra en leder i Philippine Amusement and Gaming Corp. (Pagcor), skriver PhilStar.

Under tirsdagens senatshøring om Guos angivelige forbindelser til filippinske offshore-spillselskaper (POGOs), uttalte Pagcors visepresident for sikkerhets- og overvåkningsklustret, Raul Villanueva, at det har vært rykter om en «bestikkelse» fra Guo.

Villanueva, som er en pensjonert general fra PNP, nevnte også at det var flere personer involvert i Guos flukt.

Senator Risa Hontiveros, leder for komiteen for kvinner, barn, familieforhold og likestilling, spurte Villanueva hvem disse personene var.

– Det ble nevnt, en tidligere PNP-sjef, sa Villanueva. Han understreket imidlertid at denne informasjonen fortsatt er under etterforskning.

PNPs assisterende direktør for administrasjon, politibrigader Raul Tacaca, som representerte politistyrken, uttalte at de foreløpig ikke har informasjon om dette.

Hontiveros beskrev avsløringen som store nyheter.

– Ingen ringere enn en tidligere PNP-sjef er implisert i flukten til Guo Hua Ping, sa hun.

Les også: Filippinene: Senatorer kritiserer selfies under pågripelsen av spionsiktet

Hontiveros la til at dette tyder på at POGO-penger kan ha nådd de høyeste nivåene i landets ledelse.

– Den neste presidenten, de neste senatorene, de neste lokale lederne kan bli finansiert av POGO-penger, sa Hontiveros.

Guo har vært avbildet i flere kontroversielle selfies, inkludert en med president Ferdinand Marcos Jr. under hans valgkampanje. Nylig vakte også innenriksminister Benjamin Abalos og PNP-sjef general Rommel Marbil reaksjoner på nettet etter å ha blitt sett smilende på et bilde med Guo.

– Jeg er sikker på at du ikke er den, sa Villanueva, med henvisning til Dela Rosa.

Dette er Guos andre opptreden i Senatet etter at hun ble arrestert av indonesiske myndigheter i september.

Guo rømte landet etter at myndighetene begynte å slå ned på hennes påståtte kriminelle aktiviteter. Senatshøringene har avdekket flere uregelmessigheter som peker mot disse anklagene. Den tidligere ordføreren i Bamban står overfor anklager som spenner fra menneskehandel, hvitvasking av penger og feilaktig fremstilling.

Gamblingmilliarder, spionasje og flukt: Guo-affæren ryster Filippinene🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt