20. september, 2024

USA sender flere jagerfly til Midtøsten

Share

Pentagon øker sin militære støtte til Israel ved å sende flere jagerfly til en strategisk plassert base i Midtøsten.

Rundt et dusin F/A-18 jagerfly fra det amerikanske hangarskipet Theodore Roosevelt har flydd til en militærbase i Midtøsten. Dette er en del av Pentagon sin innsats for å beskytte Israel mot mulige angrep fra Iran og dets allierte, ifølge en amerikansk tjenesteperson. Flyene, sammen med et E-2D overvåkningsfly, tok av fra hangarskipet i Omanbukta og ankom den hemmelige basen mandag, skriver Military Times.

USAs forsvarsminister, Lloyd Austin, har beordret økt militær tilstedeværelse i regionen. Dette skjer i kjølvannet av drapene på en ledende Hezbollah-kommandør i Libanon og Hamas’ topp politiske leder i Iran, som begge er støttet av Iran.

Les også: USA i kappløp mot tiden for å avverge eskalering mellom Iran og Israel

Denne utplasseringen av jagerfly er ventet å være midlertidig, siden en skvadron med luftforsvarets F-22 jagerfly er på vei til samme base fra sin hjembase i Alaska. Rundt et dusin F-22 fly forventes å ankomme Midtøsten i løpet av de neste dagene, ifølge tjenestepersonen.

Bevegelsene av tropper kommer samtidig som amerikanerne frigir flere detaljer om rakettangrepet som rammet en militærbase i Irak mandag. Fem amerikanske soldater ble skadet da to raketter traff basen. De er nå i stabil tilstand.

De siste ukene har iranskstøttede irakiske militser gjenopptatt angrep på baser som huser amerikanske styrker i Irak og Syria, etter flere måneders ro.

Iran søker hevn etter drapet på Hamas-leder

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt