8. september, 2024

Video: Russland tar i bruk «Frankenstein» rakettutskyter i Ukraina

Share

Det russiske militære med innovativ bruk av sjøvåpen på land for å overkomme mangel på passende landvåpen i krigen i Ukraina.

Defence Blog melder at det russiske militæret tar i bruk kreative løsninger for å forsterke sitt arsenal. En video som nylig ble delt på Telegram viser en ombygging hvor en RBU-6000 rakettutskyter fra den sovjetiske marinen er montert på et MT-LB pansret kjøretøy, som brukes til landbaserte operasjoner.

Denne tilpasningen har ført til skapelsen av det som kalles en «Frankenstein»-rakettutskyter, et navn som reflekterer det noe improviserte og sammensatte ved denne løsningen. RBU-6000, også kjent under betegnelsen «Smerch-2,» er utformet for bekjempelse av ubåter og torpeder og har tolv radiale utskytingsrør. Rakettutskyteren har en effektiv rekkevidde på 5,2 kilometer og kan avfyre en salve hvert 2,4 sekund.

Les også: Video: Nye ukrainske autonome kamikazedroner bryter gjennom russisk luftforsvar

Denne nyskapende tilnærmingen synes å være drevet av et behov for å utnytte overskudd av maritime våpen og mangel på passende landvåpen. Videoen attribueres til artilleridivisjonen til den frivillige oppklarings- og stormbrigaden «Nevsky» i de russiske væpnede styrkene.

En av de største utfordringene med denne tilpasningen er imidlertid omlastingsprosessen. I motsetning til på sjøfartøy, hvor det er egne lagringsrom for ammunisjon, mangler MT-LB-plattformen slike fasiliteter. Dette nødvendiggjør manuell omlasting av rakettene, hvor hver RGB-60 rakett veier 113 kilo. Til sammenligning veier artilleriraketter brukt i systemer som BM-21 Grad rundt 66 kilo og krever også flere personer til håndteringen, noe som understreker logistiske kompleksiteter ved bruk av sjøvåpen på land.

Denne kreative men utfordrende tilnærmingen til våpenbruk illustrerer de kontinuerlige tilpasningene militære styrker gjør i møte med skiftende krav og ressursbegrensninger på slagmarken.

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt