20. januar, 2025

Strategisk vending: India velger Hellas over Tyrkia i nytt forsvarsamarbeid

Share

India avbryter et omfattende marineprosjekt med tyrkiske selskaper, samtidig som de styrker forsvarsforbindelsene med Hellas i en tydelig strategisk retning.

India avviser Tyrkia fra marineprosjekt og styrker båndene med Hellas. India har nylig markert en skarp kursendring i sin utenrikspolitikk ved å avslutte et samarbeid med Tyrkia om et skipsbyggingsprosjekt, samtidig som de forsterker sitt samarbeid med Hellas. Dette skjer i lys av Tyrkias nære forhold til Pakistan angående Kashmir-problematikken og deres fortsatte kritikk av Indias håndtering av området etter opphevelsen av artikkel 370 i Jammu og Kashmir i 2019, skriver EurAsian Times

Hindustan Shipyard Limited (HSL) i India har sagt opp alle avtaler med tyrkiske selskaper for byggingen av en flåte med fem støtteskip for den indiske marinen, og planlegger nå å gjennomføre byggingen selv. Denne kontrakten, estimert til å koste mellom 1,5 og 2 milliarder amerikanske dollar, involverte opprinnelig teknologioverføring fra Anadolu Shipyard, en del av det tyrkiske TAIS-konsortiet.

Les også: På kanten av historie og modernitet: Tyrkias uforutsigbare fremtid

Samtidig intensiverer India sitt forsvarssamarbeid med Hellas, noe som ble tydelig under statsminister Narendra Modis besøk i Hellas i 2023, det første av en indisk statsminister på fire tiår. Gjensidige besøk og forsvarssamarbeid, inkludert diskusjoner om mulige militærkontrakter, styrker båndene mellom de to nasjonene. Hellas’ strategiske posisjon i NATO og deres erfaring med jagerflytypene Rafale og F-16 C/D, som også er relevante for India gitt Pakistans bruk av sistnevnte, understreker viktigheten av dette samarbeidet.

Denne omleggingen i Indias utenrikspolitikk speiler en bredere strategisk tilnærming hvor India søker å styrke forbindelser med land som er i konflikt med Tyrkia, samtidig som de distanserer seg fra Ankara på grunn av dets vedvarende støtte til Pakistan i Kashmir-spørsmålet.

India og EFTA inngår gigant-frihandelsavtale

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt