16. september, 2024

Kina briljerer i sport, men sliter med å vinne verdens respekt

Share

Kinas idrettsprestasjoner blir ofte overskygget av dopinganklager og kritikk, selv om landet har vunnet mange medaljer. Respekt på den internasjonale arenaen virker fortsatt å være en fjern drøm.

Kina vant tilsammen 40 gullmedaljer under Sommer-OL i Paris, en prestasjon som er lik USAs resultat og Kinas beste fra et utenlandsk OL. Til tross for denne suksessen, sliter Kina med å vinne respekt på den internasjonale arenaen, skriver South China Morning Post.

Kinesiske utøvere jobber hardt og det er anerkjennelse for deres dyktighet, spesielt innen stup og bordtennis. Men dopinganklager og svakheter i friidrett svekker Kinas prestasjoner. I Tokyo-OL ble 23 kinesiske svømmere tatt for doping, og resultatene ble offentliggjort først i april i år. Dette har skapt tvil om kinesiske svømmeres prestasjoner.

Etter OL i Paris ble en artikkel publisert i The Washington Post med tittelen: «De 12 medaljene kinesiske svømmere vant i Paris vil alltid være preget». Den amerikanske svømmeren Adam Peaty kritiserte den kinesiske triumfen, mens Caeleb Dressel, en ni ganger olympisk mester, var mer positiv. Han mente at det er bra for sporten å ha global deltakelse.

Les også: Gjennom historiens prisme: Nøkkelen for å forstå Kinas geopolitiske strategi

Kina har investert mye i sportsgrener med moderat vestlig motstand, som stup og bordtennis. Dette fører til at noen av prestasjonene deres blir undervurdert. Kritikk rettes også mot Kinas vanskeligheter i lag- og kontaktsporter, selv om kvinnenes hockeylag vant sølv i Paris.

Kina har fått anerkjennelse i sporter der de dominerer, som stup. Britiske Noah Williams roste den kinesiske dyktigheten og sa at det er ekstremt vanskelig å komme med på det kinesiske laget. Samtidig kritiserer noen det kinesiske systemet for å være for strengt og ensidig.

Til slutt, til tross for Kinas sterke prestasjoner og 91 medaljer i 23 sportsgrener denne sommeren, er det klart at landet fortsatt befinner seg på bunnen av sin vei mot å oppnå full respekt i internasjonal idrett.

Beijings lange arm: Hvordan Kina former EU innenfra 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt