24. oktober, 2024

Fra Thailand til USA: Plastfirma betaler dyrt for skjulte Iran-transaksjoner

Share

Etter å ha blitt anklaget for skjulte transaksjoner som brøt med amerikanske sanksjoner, har Bangkok-baserte SCG Plastics samtykket i et 20 millioner dollar forlik.

Thailandsk plastfirma betaler 20 millioner dollar for å ordne sanksjonsbrudd med USA  – SCG Plastics Co. Et plastfirma basert i Bangkok har gått med på å betale 20 millioner dollar for å ordne påstander om alvorlige brudd på USAs sanksjoner mot Iran, kunngjorde USAs finansdepartement sist fredag, skriver AP.

Fra 2017 til 2018 brukte SCG Plastics amerikanske banker til å gjennomføre salg på 291 millioner dollar av plastikk produsert i Iran, som brukes i flasker og industrielle artikler. Den ble fremstilt av et joint venture som delvis eies av SCGs morselskap, SCG Chemicals, og det iranske statseide National Petrochemical Company.

Les også: Velg Russland støtter Irans angrep på Israel

Finansdepartementets Office of Foreign Assets Control (OFAC) hevder at firmaet benyttet seg av forsendelses- og dokumentasjonspraksiser som skjulte produktets iranske opprinnelse og involvering av iranske parter. Dette førte til at bankene ubevisst behandlet overføringer som brøt med OFACs sanksjoner mot Iran.

Finansdepartementet understreket at disse transaksjonene førte til betydelige økonomiske fordeler for Irans petrokjemiske sektor, en viktig inntektskilde for det iranske regimet. OFAC karakteriserte de 467 bruddene på sanksjonene som grove, og ila derfor en bot på 20 millioner dollar som må betales innen 90 dager.

Selv om SCG Plastics ikke lenger er i drift, sikrer en signert avtale mellom OFAC og firmaet at SCG Plastics frigjøres fra eventuell ansvarlighet knyttet til sanksjonsbruddene.

Bøtene kommer i kjølvannet av kunngjøringer fra amerikanske regjeringsrepresentanter om planer for ytterligere sanksjoner mot Iran, etter Teherans nylige angrep på Israel, noe som kan føre til en bredere konflikt i Midtøsten.

Hvordan Israels Iron Dome stoppet Irans missilregn

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt