14. april, 2025

Video: Sørkoreansk selskap viser frem «transformer-jagerfly»

Share

WooriByul har utviklet et mobilt lokkesystem som skal lure fienden med en naturtro jagerfly-replika.

Det sørkoreanske forsvarsselskapet WooriByul har publisert en video som har vakt oppsikt i forsvarsindustrien. Opptaket viser et nytt mobilt lokkesystem som kan forvandle seg fra en tilhenger til en realistisk kopi av et jagerfly – på bare noen minutter. Det melder Defence Blog.

Systemet er ikke et ekte fly, men skal ligne ett både i størrelse og utseende. Ifølge selskapet er hensikten å bruke det som et lokkemiddel i krig, for å forvirre fiendens overvåkning og målrettingssystemer.

– Plattformen gir praktiske fordeler på dagens slagmark, der høyoppløselige sensorer og presisjonsvåpen ofte brukes for å slå ut verdifulle fly, sier WooriByul i en uttalelse.

Ligner ekte fly

I videoen ser man hvordan tilhengeren folder seg ut og raskt danner en silhuett som ligner et ekte jagerfly. Selskapet hevder systemet er både mobilt og tilpasningsdyktig, og dermed egnet til å beskytte reelle militære ressurser.

Les også: Fra silisium til himmelen: Vil KI sikre USA militærdominans i Øst-Asia?

– Dette gir en rimelig metode for å avlede angrep, samtidig som det kan spare ekte fly for å bli truffet, sier selskapet.

Konseptet med falske militære mål er ikke nytt. Ukraina har for eksempel brukt både gamle sovjetiske og moderne vestlige jagerflykopier for å trekke til seg fiendtlig ild. Slik blir dyre presisjonsmissiler brukt på billige mål, noe som svekker fiendens angrepsevne.

Fremtidens krigføring

WooriByul opplyser at dette bare er én del av en bredere strategi for fremtidens kamparenaer, som inkluderer KI-drevet analyse, sensorer med høy oppløsning og autonome overvåkningssystemer.

Selskapet legger vekt på hurtig utplassering og visuell troverdighet som viktige fordeler med deres nye løsning.

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt