26. desember, 2024

Grønt samarbeid i sikte: Norge kan bli Filippinenes energipartner

Share

Filippinenes energiminister Raphael Lotilla ønsker norsk ekspertise med på laget når Filippinene nå satser på renere energiløsninger.

Filippinenes energiminister, Raphael Lotilla, ser på muligheten for et samarbeid med Norge utenfor tradisjonell kraftproduksjon, deriblant muligheten for bærekraftig flydrivstoff basert på naturgass, skriver Inquirer.

– Norge, med sin store interesse for skipsfart, er en naturlig alliert for Filippinene når det gjelder biodrivstoff, sa energiministeren under LNG-toppmøtet mellom Norge og Filippinene, som ble holdt i Makati City mandag.

Lotilla påpekte at interessen for bærekraftig flydrivstoff og «renere drivstoff» til skipsfarten mellom Filippinene og andre land, som Saudi-Arabia, er økende.

– Dette feltet kan åpne for muligheter for Filippinene og Norge til å samarbeide både om forretnings- og forskningsprosjekter, la han til.

Les også: Den siste MILF? 

I en tidligere uttalelse har Filippinenes energidepartement beskrevet bærekraftig flydrivstoff (SAF) som et miljøvennlig og kjemisk identisk alternativ til fossilt flydrivstoff.

Norges erfaring

Lotilla fremhevet også at Filippinene kan dra nytte av Norges erfaring med forvaltning av naturressurser, spesielt innen olje og gass i Nordsjøen.

– Norge har vist at ansvarlig forvaltning av naturressurser krever klare regler, fornuftige skattepolitikker og en satsing på kontinuerlig kompetanseheving, sa Lotilla.

LNG

Han understreket videre betydningen av flytende naturgass (LNG) som en overgangsressurs i Filippinenes satsing på renere energiprosjekter.

– I dag spiller LNG en viktig rolle i vår energiverdikjede. Med to LNG-terminaler i Batangas Bay, som snart er klare for kommersiell drift, forbereder vi oss på å sikre påliteligheten til våre gassdrevne kraftverk, avsluttet Lotilla.

Filippinenes geopolitikk: Kinas økte press og USAs rolle🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt